|

Kapkaççıyı sinyal yakalattı

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde 8 ay önce meydana gelen kapkaç olayı telefon sinyali sayesinde çözüldü. Çaldığı telefona sadece bir saat kendi kullandığı GSM hattını takan şüpheli polis tarafından yakalandı.

Yeni Şafak
12:48 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:07 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kadının telefonun gasp eden Abdullah Ö. tutuklandı.
Kadının telefonun gasp eden Abdullah Ö. tutuklandı.

Zeytinburnu'nda 13 Temmuz 2016 günü meydana gelen olayda, telefonla konuşarak yolda yürüyen Zarife K.'nın arkasındayken yaklaşan şüpheli, genç kadının telefonunu elinden alarak kaçtı. Bir süre şüphelinin arkasından koşan Zarife K. ayağı kaldırıma takılınca yere düştü ve kapkaççının izini kaybetti. Bu esnada çevredekilerden yardım isteyen kadın, karakola giderek şikayetçi oldu. Soruşturma başlatan Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile irtibata geçti.



Sinyal takibi ele verdi


Çalışma başlatma polis ekipleri, savcılığın sinyal takibi için izin vermesiyle harekete geçti. Çalınan telefona takılan GSM hattının verdiği sinyalin peşine düşen polis ekipleri 3 kişiye ulaştı. İlk iki kişinin ifadeleri sonrası hattı kullanan kişinin Abdullah Ö. olduğunu tespit eden polis ekipleri, sinyalin aldındığı son adrese gitti. Gözaltına alınan ve profili güvenlik kamera kayıtları ile uyuşan Abdullah Ö. sorgusunda kapkaçı itiraf etti.



Olayı gerçekleştirdiği zaman 18 yaşından küçük olduğunu için bir arkadaşının akrabası üzerine aldığı hattı kullandığını söyleyen zanlı tutuklandı.


#Zeytinburnu
#İstanbul
7 yıl önce