|

Karargahtaki sivil binbaşı çıktı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tekirdağ’da görevli Binbaşı Gökhan Balcı’nın, Genelkurmay Karargahı’nda cuntacılara destek verdiği ortaya çıktı. Sivil kıyafetli Balcı’nın Karargah’a giren halkın üzerine uzun namlulu silahla ateş açtığı belirlendi. Darbe girişimi sonrasında polis çevirmesinde gözaltına alınan ve “15 Temmuz’da evdeydim” dediği için serbest bırakılan Balcı’nın yalanını karargahtaki güvenlik kameraları çürüttü. Görüntülerinde elinde silahlıa görülen Balcı yeniden gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:36 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tekirdağ'da görevli Binbaşı Gökhan Balcı'nın, Genelkurmay Karargahı'nda cuntacılara destek verdiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe girişimi soruşturmasında, Genelkurmay Karargahı'nda 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerdeki esrarengiz sivillerin tespitine yönelik titiz bir çalışma yürüten savcılık, önemli bir ayrıntıya ulaştı.



SPOR YAPIP EVE DÖNMÜŞ!


Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından gözaltı ve operasyonlar için düğmeye basıldığı sırada, Ankara Ayaş Yolu Yenikent'te aracıyla ilerleyen Gökhan Balcı'yı polis durdurdu. Balcı, asker olduğunun tespit edilmesinin ardından gözaltına alındı. Tutuklanması talebiyle mahkeme sevk edilen Balcı, hakimlik sorgusunda, “Babamla birlikte akşam evimizin karşısında bulunan parka spora çıktık. Bu sırada jetlerin uçtuğunu gördük. Eğitim uçuşu olduğunu değerlendirdim. Yaklaşık 1 saat daha spora devam ettikten sonra evimize döndük. Olayı televizyondan takip ettim. Ertesi sabah arayan eşim, tedirgin olduğunu ve gelmek istediğini söyledi. Ben de, 'sen gelme' dedim. Babamla yola çıktık ve Ayaş Yolu Yenikent'te polis çevirmesi vardı, kimliğimi gösterdikten sonra beni gözaltına aldılar” ifadelerini kullandı.



ÖNCE SERBEST BIRAKILDI


Hakimin “Babanla nereye gidiyordun?” sorusu üzerine ise Balcı, “Çocuklarım Güdül Yeşilöz Köyü'ndeydi. Bayramda oraya bırakmıştım. Cumartesi günü de çocuklarımı almak üzere giderken polis çevirmesine takıldık” diye konuştu. Hakimin “15 Temmuz gecesi bir yere çıktın mı, Genelkurmay'a falan gittin mi?” şeklindeki sorusuna ise Balcı, “O gece evdeydim, olayları basından takip ettim. Dışarı çıkmadım” yanıtını verdi. Balcı, Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



YALANI ÇÜRÜDÜ


Ancak soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişiler, Balcı'nın yalanlarını ortaya çıkardı. Soruşturmada, darbe girişimi esnasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlara ilişkin güvenlik kameralarındaki yer alan personelin tespiti için heyet oluşturuldu. Görüntüleri detaylı olarak inceleyen heyet, sivil kıyafetli bir şahsın Genelkurmay Karargahı'na girdiğini ve elinde silahla çeşitli faaliyetlere katıldığını belirledi. Yapılan araştırmada da bu sivil giyimli şahsın, adli kontrolle serbest bırakılan ve Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Gökhan Balcı olduğu ortaya çıkarıldı.



HALA GÖREVDEYDİ


Tekirdağ'da görevli olmasına rağmen Genelkurmay Karargahı'nda darbe faaliyetlerine katılan Balcı'nın, öğrenci seçme komisyonunda görevli olduğu, bu nedenle Ankara'da bulunduğu tespit edildi. Balcı'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından da Tekirdağ'daki görevine devam ettiği anlaşıldı.



SİLAHLA GÖRÜNTÜLENDİ


Soruşturma dosyasına giren görüntülerde, Balcı'nın diğer cuntacılarla birlikte hareket ettiği görülüyor. Saat 01.10 sıralarında kaydedilen görüntülerde elinde silah olmayan Balcı'nın ilerleyen saatlerde uzun namlulu silahla Karargah'ta dolaştığı kameralara yansıyor. 02.45'te kaydedilen bir görüntüde, Balcı'nın asker kıyafetli cuntacılarla birlikte merdivenlerden, içeri giren halka ateş açtığı anlaşıldı. Bunun üzerine Balcı yeniden gözaltına alındı.



Halka ateş açtı


Gökhan Balcı'nın, sivillere ateş açtığı görüntüler de soruşturma dosyasına girdi. Bu görüntüden sadece 10 dakika sonra ise sivil giyimli bir şahsın vurulduğu ve yerde yattığı görülüyor. Yerde yatan bu kişinin etrafında cuntacıların olduğu kameralara yansıyor. Balcı ise ordan uzaklaşırken elindeki uzun namlulu silahla bir kez daha kameralara yakalanıyor. Savcılık şimdi yerde yatan kişinin kim olduğu ve Balcı'nın silahından çıkan kurşunla kimsenin vurulup vurulmadığını araştırıyor.




#Darbe girişimi
#Gökhan Balcı
8 yıl önce