|

Katil gözüme bakamadı

Dünya barışı için yola çıkan Pippa Bacca'yı öldürmekle suçlanan Murat Karataş'ın yargılanmasına başlandı. Anne Manzoni, Karataş'la ilk karşılaşmasını, “Sanığın kafasını kaldırıp yüzüme bakacak cesareti olmadı” diye anlattı.

Orhan Turan
00:00 - 8/10/2008 Çarşamba
Güncelleme: 03:09 - 8/10/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Katil gözüme bakamadı
Katil gözüme bakamadı

Dünya barışına dikkat çekmek için İtalya'dan Filistin'e gitmek üzere geçen yola çıkan ancak Gebze'de tecavüz edilerek öldürülen sanatçı Pippa Bacca'nın katil zanlısı Murat Karataş'ın yargılanmasına başlandı. Fakat Bacca'nın annesi duruşma için İtalya'dan gelmesine rağmen İtalyanca bilen tercüman ve sanığa avukat tutulmadığı için duruşma başlamadan ertelendi.

Bacca davasının ilk duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Müebbet hapisle yargılanan Karataş yüzünü kapatarak duruşma salonuna girdi. Anne Elena Manzoni ailenin avukatı Mehmet Eke ile duruşmaya geldi. Manzoni'nin müdahil olma talebi kabul edilirken duruşma, parası olmadığını söyleyen Karataş'a avukat tayin edilmesi için Kocaeli Barosu'na ve İtalyanca bilen bir tercümanın duruşmada hazır edilmesi için savcılığa yazı yazılmasına karar verilerek ertelendi.


KATİL İLE YÜZLEŞME

Kızının eşyalarının içinde bulunduğu ve üzerinde “Pippa Bacca'ya âşığım. Sorun neden diye? Pippa Bacca hâlâ Pippa Bacca'dır” yazılı çanta ile duruşmaya katılan Manzoni duruşma salonu çıkışında davanın ertelenmesinin üzüntü verici olduğunu ifade etti. Kimseye karşı kin tutmadığını belirten Manzoni, zanlıyı görünce neler hissettiğinin sorulmazı üzerine, şaşırmadığını çünkü daha önce kızının fotoğraf makinesinde zanlıyı gördüğünü ifade ederek, “Sanığın kafasını kaldırıp gözlerimin içine bakmaya cesareti olmadı” dedi.


AİLE İSTERSE GÖRÜŞÜRÜM

Manzoni, Karataş'ın ailesini ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin sorular üzerine şunları söyledi: “Şu an öyle bir şey yok, ama geçmişte bu yönde bir söylemimiz olmuştu. Aileden böyle bir talep gelirse bir buluşma, görüşme gerçekleştirilebilir, diye. Murat Karataş'ın işlediği bir suçtan dolayı aile bireylerini suçlamak, onları dışlamak, onların af taleplerini geri çevirmek çok da insani olmaz' diye daha önce bazı açıklamalarımız olmuştu.”


Mahkeme tercüman olmadığı için ertelendi

Anne Elena Manzoni ilk duruşma için İtalya'dan gelirken mahkeme salonunda tercüman olmaması nedeniyle duruşma ertelendi. Aksaklığa tepki gösteren Manzoni'nin avukatı Mehmet Eke, “Bu tür işlemlerin daha önceden yapılmış olması lazımdı" dedi.


16 yıl önce