|

Katillere müebbet

6-8 Ekim 2014’te Kobani bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü ve üç arkadaşını vahşice öldüren PKK'lı teröristlere ceza yağdı. Mahkeme 16 katile 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet, ikisine de 5'er kez müebbet cezası verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 01:56 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
​Katillere müebbet
​Katillere müebbet

Diyarbakır’daki 6-8 Ekim 2014 Kobani (Ayn el-Arap) gösterilerinde PKK'lılar tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un katillerine ceza yağdı. 2014’teki olaylarla ilgili yargılanan 41 kişiden 16’sı “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ile “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçlarından 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet, ikisi 5'er kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır'dan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine alınan davanın dünkü 16. duruşmasında mahkeme heyeti 6 çocuk yaştaki sanığı ise 110'ar yıl hapse mahkum etti. Sanıklara, “adam öldürmeye teşebbüs”, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “terör örgütü propagandası yapmak” gibi suçlardan ayrıca ceza verildi. Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te Türkiye genelinde HDP’nin çağrısıyla gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde 50 kişi hayatını kaybetmişti.


18 KATİLE MÜEBBET HAPİS

Karara göre, sanıklardan Abdurrahim Pamuk, Ahmet Taylan, Ali Güler, Ali Karakurt, Burhan Dicle, Cevher Türk, Cihan Yıldız, Erkan Balaban, Hasan Uyanık, Mehmet Çağlar, Mehmet Şah Yüce, Remzi Özşan, Resul Savur, Rıdvan Baş, Uğur Doğanay ve Ümit Doğanay, “4 kişiyi canavarca his saikiyle öldürme” ve “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet, sanıklar Mecnun Akkoyun ve Sedat Çoban ise aynı suçlardan 5'er kez müebbet hapse mahkum edildi.


Azmettirenleri unutmayın

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, oğlu ve üç arkadaşının öldürülmesine ilişkin davada verilen kararı değerlendirirken, “Azmettiriciler de cezaya çarptırılsaydı daha güzel olurdu ama az çok yine de insanın içi ferahladı.” dedi. Fikri Börü, 16 duruşmadır mahkemeye gelip gittiklerini belirterek, “Bize de yazıktı. Üçüncü, dördüncü mahkemede cezalandırılmaları gerekiyordu. Azmettiriciler de cezaya çarptırılsaydı daha güzel olurdu. Milletin çocuklarına sebep olanlar zaten onlardır. Ama az çok yine de insanın içi ferahladı. Gitsinler cezaevinde cezalarını çeksinler.” ifadesini kullandı.


İÇİMİZE SU SERPİLDİ

Olaylar sırasında öldürülen Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz ise iki yıldır çok zahmet çektiklerini ancak sanıkların cezalandırılmasıyla içlerine biraz su serpildiğini bildirdi. Gökguz, “İnan ki sanık avukatları konuşunca kalbim duruyordu. Fakat bu akşam kalbim yerine geldi. Allah razı olsun, basın davanın peşini bırakmadı, Müslümanlar destek oldu.” diye konuştu.

#Yasin Börü
#Kobani olayları
#PKK
7 yıl önce