|

Kaza, balona rağbeti azalttı

Ürgüp''te önceki gün meydana gelen kaza nedeniyle havalanan balon sayısında yüzde 20''lik bir düşüş yaşandı. Kazada yararlananların tedavileri ise Nevşehir ve Kayseri''deki hastanelerde devam ediyor.

Aa
00:00 - 22/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:08 - 22/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaza, balona rağbeti azalttı
Kaza, balona rağbeti azalttı

Geçtiğimiz gün meydana gelen, 3 Brezilyalı turistin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı kazanın ardından Göreme''den bu sabah 90''a yakın balon havalandı. Havalanan balon sayısında yüzde 20 düşüş yaşanırken, kazaya karışan firmanın balonları da uçtu. Öte yandan, yaralı turistlerden 19''unun tedavisi Nevşehir''de, 3 turistin tedavisi ise Kayseri''deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Özel Acıbadem hastahanelerinin yoğun bakım servislerinde devam ediyor.

YILDA 700 BİN TURİST

Dünyada sıcak hava balonculuğu alanında en fazla ticari uçuşun yapıldığı Kapadokya bölgesinde 21 firmanın 170 tescilli sıcak hava balonu bulunuyor. Kapadokya bölgesinde günde yaklaşık 2 bin, yılda ise ortalama 700 bin turist balon turlarını tercih ediyor.

PİLOT EĞİTİMLERİ

Balon pilotu yetiştirmek için açılan eğitim kurslarının ilk aşamasında adaylara haberleşme, telsiz, meteoroloji derslerinin olduğu 12 farklı konuda eğitim veriliyor ve 25 saat uçuş gerçekleştiriyor.

Hava şartlarına bağlı olarak 3-4 ay devam eden kurslar sonunda adaylara, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı sınavları geçmeleri halinde ''Balon Hususi Pilot Lisansı'' (PPL) veriliyor.

Turist Cenazeleri Adli Tıp''a gitti

Kazada hayatını kaybeden 2 Brezilyalı turistin cenazesi Ankara''ya gönderildi. Nevşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan Brezilyalı turistler Maria Luiza Gomes (71) ve Mariua Rosas''ın (65) cenazeleri, Ürgüp Belediyesine ait cenaze aracı ile otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna götürüldü.


11 yıl önce