|

Kin ve nefret kitabımızda yoktur

Kin ve nefreti teşvik ettiği gerekçesiyle bazı sendikaların hakkında suç duyurusunda bulunduğu Kılıçdaroğlu, “Kin ve nefret bizim kitabımızda yoktur” dedi.

İha
00:00 - 5/02/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:07 - 5/02/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Kin ve nefret  kitabımızda  yoktur
Kin ve nefret kitabımızda yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 47. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'nın Münih kentine gitti.

CHP genel başkan yardımcıları Osman Korutürk ve Umut Oran ile danışmanlarından Ali Kılıç ile birlikte Münih'e giden Kılıçdaroğlu, havaalanında Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Şanlıurfa'daki bazı sendikaların, kin ve nefreti teşvik ettiği gerekçesi ile hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatması üzerine, parti olarak kin ve nefret tohumları yaymak gibi bir niyetleri olmadığını belirterek, “Benim kin ve nefrete yönelik söylemim olduysa bana gelsinler. Bana dertlerini anlatsınlar” diye konuştu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sonuçta insanız. Kendi ülkemizin barışı için, huzuru için çaba harcayan siyasi bir partiyiz. İnsanlara kin, nefret tohumu ekmek, onlara sert söylemlerde bulunmak, kızmak, bizim anlayışımızda yoktur. Biz insanımızı seviyoruz, kim olursa olsun, hangi inançta, hangi etnik kimlikte olursa olsun, benim ülkemde ise, aynı havayı teneffüs ediyorsa, aynı suyu içip, aynı ekmeği yiyorsak, barış içinde kardeşçe yaşayacağız. Kin ve nefret bizim kitabımızda yoktur.”


CHP'ye suç duyurusu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bazı sendikalar, 'direniş çağrısı' nedeniyle aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu CHP'li 12 vekil hakkında Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, CHP'li vekillerin halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kanunlara uymamaya tahrik, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, gibi ifadeler yer alıyor.



13 yıl önce