|

Kod adı kaptan

FETÖ’cülerin, teröristbaşı Gülen’den “Kaptan” kod adıyla bahsettiği ortaya çıktı. Gülen, 80'lerde yaptığı bir toplantıda da en az 20-30 yıl sonra harekete geçileceğini söylemiş!

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 04:09 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kod adı kaptan
Kod adı kaptan

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin İstanbul'daki beyin takımını oluşturan 24 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kod adının “Kaptan” olduğu anlatıldı. Emekli Hava Yarbay Gürol Doğan iddianameye giren ifadesinde, “Emekli Tuğgeneral Semih Koşucuoğlu, Hava Harp Okulu içerisinde Gülen'den kışla içerisinde bahsederken 'Kaptan' diyerek isimlendirirdi” dedi.



MAHREM İMAM ANLATMIŞ


Doğan ifadesinde, Gülen'in darbe girişimine katılan üst rütbeli komutanlarla, 80'li yıllarda komutanlar henüz alt rütbelerdeyken toplantı yaptığını anlattı. Doğan, “Gülen bize, 'Bizim işimiz çok uzun soluklu bir iş, acele etmeyin. Askeriyede, maarifte, emniyette, yargıda, bunların en etkin yerlerinde yerimizi alacağız. En az 20-30 sene sonra harekete geçtiğimizde kimsenin yapacak birşeyi kalmayacak zaten' dedi” diye konuştu. Doğan, “2006 senesinde Hava İstihbarat Kurmay Albay Selçuk Başyiğit, 'Cemaat olarak TSK'da tümgeneral seviyesine gelindi. Kaptan emir verdiğinde aynı anda havaya kalkacak birçok F16'mız var' dedi” diye ifade verdi.


#FETÖ
#TSK
#15 Temmuz
7 yıl önce