|

Komutanlar peşpeşe Çankaya’da

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya’da önce Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler ardından da Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’i kabul etti. Kuzey Irak’taki referandumun ele alınacağı 22 Eylül’deki MGK öncesi yapılan ziyaretler dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:11 - 21/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım'ın, Orgeneral 
Güler'i Çankaya Köşkü'ndeki 
kabulü 45 dakika sürdü.
Başbakan Yıldırım'ın, Orgeneral Güler'i Çankaya Köşkü'ndeki kabulü 45 dakika sürdü.

Kuzey Irak’ta referandum gerginliği devam ederken, Başbakan Binali Yıldırım dikkat çekici bir görüşme trafiği yürüttü. Yıldırım, kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları ve jandarma genel komutanı ile ayrı ayrı görüştü.

Yıldırım, dün, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı kabul etti. Ziyaret kuvvet komutanlarının terfi almasından sonra yapılan ilk ziyaret oldu. Ziyaretlerin perşembe günü yapılacak MGK öncesi olması dikkati çekti.

MGK ÖNCESİ TOPLANTI

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin referandum kararı nedeniyle Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 22 Eylül’e çekilmişti. Başbakan’ın kuvvet komutanları ile görüşmesinde MGK öncesinde ön değerlendirmelerde bulunulduğu belirtiliyor. Başbakanlık kaynakları ise görüşmelerin, komutanların yeni görevlerine atanmaları çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

İLK GÜLER’İ KABUL ETTİ

Başbakan Yıldırım, ilk olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 45 dakika sürdü. Ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ü kabul eden Yıldırım 50 dakikalık görüşme gerçekleştirdi. Başbakan daha sonra sırasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile 50 dakika, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’le de yarım saatlik görüşme gerçekleştirdi.

Öte yandan Başbakan Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

#Başbakan Yıldırım
#Orgeneral Yaşar Güler
#Orgeneral Hasan Küçükakyüz
#Koramiral Adnan Özbal
7 yıl önce