|

Konya 3. Ana Jet Üssü'nden 'güven' veren kalkış

Konya'da uçaklar darbe için değil “güven” için kalktı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin bastırılmasının ertesinde 2. Darbe girişimi emri için hazırda beklediği iddia edilen Konya 3. Ana Jet Üssü FETÖ'cülerden temizlendi. Üs, milli subaylara emanet edildi.

Yeni Şafak ve
13:27 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:34 - 17/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Konya 3. Ana Jet Üssü, güvenilir pilotlarıyla ilk uçuşunu bugün yaptı. Halkın üs önünde teyakkuzda beklediği Konya Üssü'nde saat 12.30'da 132. Filodan 2 adet F-16 eğitim uçuşu için havalandı. Uçuşlarla halka “güven” verildi. Konya 132. Silah ve Taktikler Filosu, savaş pilotlarına, iç güvenlik harekat eğitimleri veriyor.



KONYA'YA MİLLİ HAREKAT KOMUTANI

Kısa sürede bastırılan 15 Temmuz FETÖ Darbe girişiminin ardından 2. Darbe girişimi emrinin verildiği iddia edilen Konya 3. Ana Jet Üssü, Fetullah'ın askerlerinden temizlendi. Konya Üssü'ne güvenilir ve milli harekat komutanı atanırken, üssün güvende olduğu bildirildi.



F-16'LAR GÜVEN İÇİN UÇACAK

Darbe girişiminin ardından üs uçuşlara açıldı. İlk uçuş bugün saat 12.30'da yapıldı. Konya'nın savaşçı filoları arasındaki 132. Silah ve Taktikler Filosu'ndan 2 adet F-16 savaş uçağı eğitim uçuşu için havalandı. Türkiye'nin en kabiliyetli milli savaş pilotlarına sahip olan 132. Filo, terörizme karşı eğitimleri veren filo olarak dikkat çekiyor. Bu doğrultuda üste uçuşların vakit geçirmeksizin başlatılması önem taşıyordu. Uçuşların başlamasıyla birlikte Güneydoğu'daki PKK tehdidine karşı Konya Üssü'nde iç güvenlik harekat eğitimlerine kaldığı yerden devam edilecek.



  1. 2. DARBE EMRİ VERİLMİŞTİ
  2. Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimiyle ilgili yurt genelinde yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan generaller arasında Konya 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar da bulunuyordu. Şahar, darbe gecesi Moda Deniz Kulübü'nde Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal ile birlikte düğünden alınan generaller arasında bulunuyordu. Ancak Şahar'ın Org. Ünal ile birlikte alınan komutanlar içinde, darbe planından haberdar olan diğer 7 generalle birlikte Akıncı'ya değil, İstanbul Hava Harp Okulu'na götürüldüğü öne sürülmüştü. Darbeci Tümgeneral Şahar'ın İstanbul'da polis tarafından gözaltına alınmadan önce üsteki Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ü, arayıp, 4 adet F-16 uçağını ikinci darbe girişimi için hazırda bekletmesi talimatını verdiği öne sürülmüştü. İki savaşçı filo 132. ve 135. Filolarıyla dikkat çeken Konya Üssü'nde personele “Savaş çağırma planı” gönderildiği belirtilmişti. İddianın duyulması üzerine halk üssün çıkışlarını tutmuş, darbe karşıtı diğer askerler ise üsse uçakların iniş ve kalkış yapmaması için hangar ve pistleri otobüslerle kapatmıştı. 2. Darbe girişiminin üssü olarak planlanan Konya Üssü'nde, FETÖ'nün askerleri amacına ulaşamamışlardı.

MAK TİMLERİ DE KONYA'DAN GÖNDERİLMİŞTİ

15 Temmuz gecesi Moda Deniz Kulübü'nde generalleri almak üzere gönderilen MAK Timi de 3'üncü Ana Jet Üssü'nden gönderilmişti. Generallerin rehin alınmasından sonra aralarında MAK Timindeki bazı askerlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Marmaris'te kaldığı otele baskın yapan askerlere katıldığı da iddia edilmişti.


#Konya
#15 Temmuz
#FETÖ
8 yıl önce