|

Körfez dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edeceği 5 kent

Türkiye, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referanduma doğru ilerliyor. Çalışmalar kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'evet' kampanyası için üç gün içerisinde 5 farklı kentte düzenlenecek mitinglere katılacağı öğrenildi. Şu sıralar Körfez ülkelerini ziyaret eden Erdoğan, referandum programını hafta sonu Kahramanmaraş'tan başlatacak.

Yeni Şafak
15:05 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:15 - 15/02/2017 Çarşamba
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Şubat'ta Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Tesisi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Açılış Töreni’ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Şubat'ta Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Tesisi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12-15 Şubat'ta, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar'a resmi ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerini ziyareti çerçevesinde Bahreyn'in ardından Katar'a geçti. Erdoğan, Katar'a geçmeden önce Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Kralı Selman bin Abdülaziz tarafından karşılandı. Heyetler arası görüşmelerde, iki ülke arasında çeşitli alanlarda stratejik işbirliği yapılması masaya yatırıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerindeki temaslarını tamamlamasının ardından referandum için düzenlenen programlara katılacak. Hafta sonu 5 farklı kente gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durağı ise Kahramanmaraş.



  1. Anayasa değişiklik teklifini onaylamadan Mersin ve Aksaray'daki törenlere katılan Erdoğan'ın, teklifi onayladıktan sonra ise ziyaretlerine hız kazandırması bekleniyor.

İlk durak direnişin simgesi

Erdoğan'ın ilk durak Cuma günü Kurtuluş Savaşı'nda işgale direnişi nedeniyle İstiklal Madalyası sahibi olan Kahramanmaraş olacak. Kahramanmaraş'ı, Malatya, Elazığ, Gaziantep ve Adıyaman takip edecek.



Habertürk'ün haberine göre Erdoğan'ın başta Büyükşehirler olmak üzere en az 30 ile gitmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatacak olan Erdoğan, süreci anlatacak.








#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Referandum
#Cumhurbaşkanlığı Sistemi
7 yıl önce