|

Kreş yalancı servis korsan

İzmir’de 3 yaşındaki Alperen Sakin’in unutulduğu servis aracında havasızlıktan ölümüyle ilgili yeni skandallar ortaya çıktı. Kreş yönetimi, “çocuk yattıktan sonra bir daha uyanmadı” diyerek aileye yalan söylerken, servis aracı da korsan çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 03:19 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kreş yalancı servis korsan
Kreş yalancı servis korsan

İzmir’in Çiğli ilçesinde, kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Sakin, serviste unutulunca, havasızlıktan hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma, skandallar zincirini gözler önüne serdi. Kreş yönetimi aileye yalan söylerken, servis aracı da korsan çıktı.

ÇIRPINARAK CAN VERMİŞ

Baba Serkan Sakin, Alperen’in sabah 07:30’de annesi tarafından servise bindirildiğini belirterek, “O gün kreşe gelen çocuklardan birinin doğum günü kutlaması varmış, içeriyi süslemişler. Servisten inerken çocuğun birinin acil tuvaleti geldiğinden servis annesi onunla ilgilenmek için önce onu indirmiş. Servis şoförüne de çocukları indir demiş. Servis şoförü de çocuklar nasıl olsa indi diye kontrol etmeksizin aracı güneşin altına park etmiş. Çocuğum kemeri bağlı bir şekilde aracın içinde akşam 16:30’a kadar çırpınarak hayata gözünü yummuş” dedi.

AİLEYE YALAN SÖYLEMİŞLER

Olay günü işten çıktıktan sonra eşiyle buluştuğunu, alışveriş esnasında kreşten telefonla arandığını anlatan baba Sakin, şunları söyledi: “Bize, 'Alperen bayıldı, biz hastanedeyiz acilen gelin' dediler. Hastaneye gittiğim zaman, kreş çalışanları ve kreşin sahibi, 'Biz çocuğu yatağına yatırmıştık, yemeğe kaldırmak için gittiğimiz zaman çocuğu uyandıramadık. Ondan sonra uyanmayınca da apar topar hastaneye götürdük’ dediler. Beni aradıkları zaman saat 17.00’ye geliyordu. Alperen’e müdahale eden doktor, 'Bir saattir çocukla ilgileniyoruz gerekli müdahaleyi yapıyoruz, maalesef yaşatamadık. Çocuk zaten buraya geldiği zaman vefat etmişti' dedi.” Bu arada olaydaki ihmaller zincirinin ortaya çıkartılması için çok yönlü soruşturma başlatıldı.


ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA

Alperen Sakin’in cenazesine Adli Tıp Kurumunda yapılan ön otopside, çocuğun vücudunda darp ya da kesici aletle yaralanma izine rastlanmadığı, kesin ölüm nedeninin detaylı otopside ortaya çıkacağı belirtildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı soruşturmada ise konuyla ilgili görevlendirilen müfettişlerin, okulla ilgili denetimler yapacağı, anaokulu idaresinin kusurunun tespit edilmesi durumunda okulla ilgili yaptırımlarda bulunulacağı bildirildi.


Servis aracı korsan

3 yaşındaki Alperen Sakin’in can verdiği servis aracı korsan çıktı. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “Konudan haberdar olunca minibüsle ilgili bilgi topladık. Yaptığımız ön araştırmada, aracın hiçbir kurumdan belge almadığını tespit ettik. Maalesef bir servis aracının taşıması gereken niteliklerin hiçbirini haiz değil. Servis aracından başka her şeye benziyor, sanki yürüyen bir billboard” dedi. Gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen servis şoförü T.İ., ’Dikkat ve özen hükümlülüğüne aykırı davranma ile ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

#İzmir
#Kreş
#Alperen
7 yıl önce