|

Kritik görüşme öncesi ABD'ye Gülen mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden görüşmesi öncesi ​FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda dikkat çeken bir açıklama yaptı. Gülen'in iade edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Biz ki, stratejik ortağız. Madem ki biz ortağız, böyle birini ülkesinde bırakmak Amerika'ya kazandırmaz" dedi.

Yeni Şafak
11:51 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:01 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Suriye'deki terör örgütlerine yönelik operasyon düzenlendiğini belirten Erdoğan ""Suriye'den ülkemize yapılan saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden görüşmesi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusundaABD'ye seslendi. Erdoğan'ın konuşmasındaki dikkat çeken bölüm şöyle:



Bugün, ABD Başkan Yardımcısı burada. Kendisiyle birazdan konuşacağız. Bizim söyleyeceğimiz şudur: FETÖ'nün başı ülkenizde ve 1999'dan bu yana ülkenizde. Kendisine özel oturma iznini vermişsiniz, ülkenizde yaşıyor. Suçluların iadesi noktasında bir ülke, eğer ülkenizdeki birini istiyorsa, şöyledir böyledir deme hakkınız yok. Bunu bize vermek durumundasınız. 9. madde bunu gerektiriyor. Bugün, kendilerine bunu tekrar söyleyeceğiz. Tabii bu arada, 85 koli gönderdik, göndermeye devam edeceğiz.



Biz ki, stratejik ortağız. Madem ki biz ortağız, böyle birini ülkesinde bırakmak Amerika'ya kazandırmaz. Böyle birisini orada barındırmaktansa aramızdaki hukuku gözeterek bu kişiyi bize göndermelisiniz. Siz bizden isteyince biz hep gönderdik. Çünkü teröre karşı ortak mücadele şart.Türkiye, hem kendi geleceği için, hem Suriyeli kardeşlerinin huzuru için hangi adımları atması gerekiyorsa onu da atacak. Koalisyon güçleriyle, Amerika, Avrupa ülkeleri ve Rusya ile bölgede ortak adımlar atmaya hazır olduğumuzu söyledik. Artık, hiç kimse Suriye meselesini, Türkiye'nin içişlerinden bağımsız olarak düşünemez.






#Recep Tayyip Erdoğan
#Fetullah Gülen
#ABD
#Biden
8 yıl önce