|

Kudüs’te büyükelçilik açacağız

Türkiye’nin Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yol haritasını açıkladı: Kudüs işgal altında olduğu için büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama başkonsolosluğumuz bile büyükelçiyle temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. İnşaallah o gün de yakın: Resmi olarak da büyükelçiliğimizi orada açacağız.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:40 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da Şeb-i Arus programında konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da Şeb-i Arus programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Kudüs’te kısa zamanda büyükelçilik açacağını duyurdu. Erdoğan, “İşgal altında olduğu için oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Bizim başkonsolosluğumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. O günler de yakın” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Türkiye’nin kısa zamanda Doğu Kudüs’te büyükelçilik açacağının müjdesini verdi. Konuşmasında FETÖ ile mücadelelere de yer veren Erdoğan, “Son FETÖ’cü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi: “Tarih, ruhunu kimi 1 dolara, kimi 50 bin dolara satan soysuzları kaydediyor. Biri ne diyordu? ‘Tankların önce önüne ben çıkarım’ diyordu. Sanki Rabbim söyletmiş. O gece Dalaman’dan çağrımızı yaptık. Benim milletim, yüz binler sokaklara döküldü. Ama o kişi Atatürk Havalimanı’ndan öyle korktu öyle korktu ki adamları hemen tanklara gittiler, sorumlularla konuştular anlaştılar. Anlaştıktan sonra da Bay Kemal tıpış tıpış tankların arasından otomobiline bindi, Bakırköy belediyesine gitti.

SEN MİLLETİN OLDUĞU YERDE YOKSUN

Oturdu, oradan maç seyretmeye başladı. Çayı geldi, kahvesi geldi darbeyi izliyor. Biz ondan 1,5 saat sonra havalimanına indik. ‘Bize haber verseydiniz’ diyor. Bay Kemal sen de gel… Biz milletimize çağrımızı yaptık onlar geldi. Demek sen milletin olduğu yerde yoksun.

15 DAKİKA GEÇ KALSAK
BİZİ VURACAKLARDI

16 saat sonra darbe halledildi. Biz oradan zaten, tüm operasyonları Ümit Paşa yürüttü. Orada valimiz, enerji bakanımız.. oradan süreci yönettik. Rabbimin lütfuyla bugüne geldik. Onların hesabı tutsaydı bu kardeşiniz belki burada olmayacaktı. 15 dakika geç kalsak belki o açtıkları ateşler bizi vuracaktı.

BİZ DE SİZİ TANIMIYORUZ

Suriye’nin parçalanması misyonunu yerine getiren DEAŞ’ın farklı isimler altında farklı yerlerde devreye alınması bizim için şaşırtıcı olmayacaktır. Şimdi yeni bir durum ortaya çıktı. Kudüs’te Evangelist Siyonist bir anlayış ‘ben yaptım oldu’ anlayışı ile Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti. BM kararına rağmen bu adımı atanlar ‘biz sizi tanımıyoruz; biz yaptık oldu’ mantığıdır. Öyle mi diyorsunuz?! Biz de sizi tanımıyoruz. Hıristiyan dünyasının lideri Papa hazretlerini aradım. Onun da bizimle olduğunu gördüm.

DOĞU KUDÜS’E BÜYÜKELÇİLİK

Yerinizde durun, siyonist bir adım atmaya kalkmayın. Atarsanız bunu bedeli ağır olur. Çıkmış Kemal konuşuyor: ‘Orası Filistin’in başkenti ilan edilmeli’ diyor!.. Biz zaten çoktan ilan ettik! Ancak Kudüs şu an işgal altında olduğu için gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Fiili olarak biz bunu zaten yapmışız. O günler yakın, inşallah büyükelçiliğimizi de orada açacağız. Teröristleri parlatma kervanına son olarak Alman ordusuna ait bir derginin katıldığını gördük. Ama o kadar pespaye yapıyorlar ki, ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Yalanın en güçlü panzehiri gerçeklerdir.

İSRAİL ÇOCUKLARI BİLE
KAFESLERE KOYDU

Terör devleti İsrail küçük çocukları bile kafeslere koydu. Ey ABD, ey Trump; sen bunları görmedin mi?! Lafa gelince dünyanın en güçlü devleti... Her yerin güç olsa ne olacak!... Ülkemizin önünde iki yol var: ya boyun eğeceğiz ya mücadele edeceğiz. Türkiye ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlığına sıkı sıkıya sahip çıkacak. Yıllarca sizinle emir kipiyle konuşanlara siz ne diyorsunuz? 'Haddini bil!' Siz bunu dediğiniz için rahatsız oluyorlar.”

Katil
sürüsünün
peşindeyiz

Kuruluşundan bu yana AK Parti Karaman teşkilatlarında çalışan tüm partililere şükranlarını sunan Erdoğan, ahirete irtihal edenlere de Allah’tan rahmet diledi. Muhammed Yalçın’ın 22 yaşında umutlarla dolu bir üniversite öğrencisi iken şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Tıpkı diğer 250 şehidimiz gibi Muhammed de kalleşçe, alçakça, tam da FETÖcü müptezellerin karaktersizliğine yaraşır şekilde vuruldu. Şimdi bu Muhammed’in kanını döken insan müsveddeleri mahkemelerde işledikleri cinayetlerin tek tek hesabını veriyor. Son FETÖcü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız. Dünyanın neresine kaçarsa kaçsınlar, nereye sığınırsa sığınsınlar, nefesimizi daima enselerinde hissedecekler.”

  • Birlik olursak fitneler çöker
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, içinde bulunduğumuz bu sancılı günlerde Hazreti Mevlana’nın mesajlarını çok daha iyi idrak etmemiz gerektiğini söyledi. Konya’da Hazreti Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü, Şeb-i Arus programında konuşan Erdoğan, bu seneki etkinliklerin temasının ‘Kardeşlik Vakti’ olduğunu hatırlatarak, birlik olursak coğrafyamızda ekilmeye çalışılan fitne tohumlarının asla boy veremeyeceğini vurguladı. Ülkemizde ve bölgemizde kanla ve şiddetle hedeflerini gerçekleştirmeye çalışanlar olduğuna işaret eden Erdoğan şunları söyledi: “Kimi rejimler varil bombalarıyla, balistik füzelerle, yıkım ve katliamla iktidarını koruyacağını düşünüyor olabilir. Kimi güçler Müslümanların hassasiyetlerini yok sayarak ve hatta özellikle çiğneyerek sabrımızı sınıyor olabilir. Ama Mevlana Hazretlerinin mesajları bize baskı ile ikbal peşinde koşanların, şiddet ve fitneyle iktidar hayali kuranların ne kadar büyük bir gaflet içinde olduklarını çok net bir biçimde anlatmaktadır”

Büyük operasyon
sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış törenindeki konuşmasında, Irak ve Suriye’deki gelişmelere değindi. Türkiye sınırlarının teröristlerden temizleneceğinin altını çizen Erdoğan, büyük harekatın işaretini verdi.

OYUNU GÖRDÜK,
DEŞİFRE ETTİK

Erdoğan özetle şunları söyledi: Türkiye’nin de içinde bulunduğu bu kadim coğrafya, belli birtakım güçlerin yeniden tanzim etmeye çalıştığı coğrafyadır. Bölgedeki birtakım muhtelif yönetimler de bunlara destek veriyor.

TERÖR YUVALARINA
İZİN VERMEYİZ

Terör örgütleri bu oyunun en acımasız, en kanlı, en ahlaksız araçları. Biz, bu oyunu gördük, deşifre ettik. Sadece bununla kalmadık, bu oyunu bozacak adımları birer birer atıyoruz.

Afrin’i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç’i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad’ı, Rasulayn’ı, Kamışlı’yı teröristlerden temizleyeceğiz; Şemdinli’den Yayla Dağı’na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz.




#Filistin
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kudüs
6 yıl önce