|

Kürtçe bilen polis açılımı

Hükümetin Kürt sorununu çözmek için attığı adımlara bir destek de polisten geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, şehirde Kürtçe bilen polis görevlendireceklerini söyledi.

Diyarbakır
00:00 - 14/08/2009 Cuma
Güncelleme: 00:31 - 14/08/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kürtçe bilen polis açılımı
Kürtçe bilen polis açılımı

Hükümetin terör örgütü PKK'yı bitirmek ve Kürt sorununu çözmek için başlattığı çalışmalara Diyarbakır'dan anlamlı bir destek geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, halkla daha iyi ilişkiler kurabilmek şehirde için Kürtçe bilen polisleri görevlendireceğini açıkladı.

BURAYA GÖNÜLLÜ GELDİM

Emniyet Müdürü Sağlam, yardımcıları ve şube müdürleriyle polisevi bahçesinde gazetecilere tanışma yemeği verdi. Yemekte projelerini anlatan Sağlam, Diyarbakır'a gönüllü geldiğini söyledi. Sağlam, Kürtçe'yi kastedip, kentte yöre dilini bilen polislerin de görevlendirileceğini belirterek, "Amacım polis vatandaş ilişkilerini çok daha iyiye götürerek hizmet etmek. Öncelikle polis halk ilişkilerini iyiye götürmek. Suçu aşağıya çekmek. Toplum destekli polisi çok geliştireceğiz" dedi. Halkla içiçe olacaklarını ve vatandaş memnuniyetini esas alacaklarını söyleyen Sağlam şöyle konuştu:

HUZURA İHTİYACIMIZ VAR

"Vatandaşın memnuniyeti çok önemli. Diyarbakır, tarım ve turizm potansiyeli yüksek olan bir ilimiz. Diyarbakır organize sanayi alanında da ilerleyecek yüksek bir potansiyele sahip. Diyarbakır'ın huzura ihtiyacı var. Diyarbakır'ın dışarıda çok iyi bir imaja ihtiyacı var. Bunlar sağlandığı takdirde Diyarbakır bütün sorunlarını aşacaktır.”

PARA GÜVENLİ ŞEHRE GELİR

Yatırımın güvenli bölgelere geldiğini belirten Sağlam, “Sermaye çok önemli, ürkmeyeceği yerlere gider. Diyarbakır'ın imajını çok parlatmamız lazım. Bunda güvenlik güçlerine görev düştüğü gibi medyaya çok görev düşüyor. Diyarbakır'a gelecek yatırımların önünün açılacağına inanıyorum" dedi.



15 yıl önce