|

Lenin Akif'i kıskanırdı

İşçi Partisi lideri Perinçek, partisinin yeni tüzük ve programının kavranması için kaleme aldığı yazıda “Lenin'in teoride yaptığını Akif şiirde yapmış, Lenin Akif'i okusaydı kıskanırdı” dedi.

Ali Eyvaz
00:00 - 27/12/2006 Çarşamba
Güncelleme: 01:07 - 27/12/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
Lenin Akif'i kıskanırdı
Lenin Akif'i kıskanırdı

İşçi Partisi'nin yeni tüzük ve programının kavranması için İP lideri Doğu Perinçek tarafından kaleme alınan ve bütün parti bürolarında dağıtılan “Bilimsel Sosyalizm ve Bilimin Doruğu” adlı metinde, Mehmet Akif ile Lenin kıyaslanarak, “Lenin'in teoride yaptığını Mehmet Akif şiirde yapmış, Lenin Akif'i okusaydı kıskanırdı” denildi. Doğu Perinçek'in kaleme aldığı yazıda şu görüşlere yer verildi: “Programda emperyalizmin, İstiklal Marşımız'da belirtildiği gibi 'Tek dişi kalmış canavar' haline geldiğini saptıyoruz. Lenin bunu okusaydı kıskanırdı. 'Tek dişi kalmış canavar', emperyalizmin çürümesi olayının şiirleştirilmesidir. Mehmet Akif, çok güzel anlatmış. Lenin'in teoride yaptığını şiirde yapmış.”

MÜŞAHİTLER ORDUSU

Bu arada seçim sandıklarında parti adına gözetmenlik yapılması gibi son derece basit bir faaliyet, İP tarafından parti bürolarına gönderilen genelgede, “200 bin kişilik bir Müşahitler Ordusu kuruyoruz” şeklinde ifadelendirildi.



17 yıl önce