|

Malazgirt'ten 2071 ok fırlatıldı

Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Ovası’nda gerçekleştirilen 5. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Müsabakası’nda 2071 ok atıldı. 500 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği müsabakaları yaklaşık 10 bin kişi heyecanla izledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:57 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Malazgirt'ten 2071 ok fırlatıldı
​Malazgirt'ten 2071 ok fırlatıldı

Malazgirt Zaferi’nin 946. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Dünya Okçuluk Federasyonu’nun ortak girişimiyle düzenlenen Fetih Kupası’nda, 30 ülkeden dünyanın en iyi okçularının da aralarında bulunduğu 500 sporcu dereceye girmek için kıyasıya mücadele ediyor. Cuma namazının ardından başlayan ve geleneksel okçu, olimpik ve makaralı yay kategorilerinde yapılan müsabakaları, yaklaşık 10 bin kişi izledi. Oku hedefe gönderen sporcular sevinç yaşarken, ıskalayanlar yarışmadan elendi. Malazgirt’te başlayan yarışmaların finali, bugün ve yarınki elemelerin ardından 29 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

BU BİRLİK BİZE GÜÇ VERECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, 1071 Malazgirt Anıtı alanındaki tanıtım toplantısında, Okçular Vakfı’nın tarihi bir görev üstlendiğini belirtti. Malazgirt’in ümmetin en büyük zaferlerinden olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Malazgirt’te Bizans’ı bozguna uğratan Alparslan ve onun ordusunu oluşturanlar, ümmetin yıldızlarıydı. Adeta Uhud’da Hazreti Hamza gibi, Mus’ab bin Umeyr gibi ya da Mute’de Zeyd bin Harise gibi, Diyarbakır fatihi Süleyman’ın babası Halid bin Velid gibi... Malazgirt’te Alparslan’ın ordusu, o ecdadın torunları olmanın bilinciyle Bizans’a galebe çaldılar. Bugün yine Bizans ordusu toplanmış, bizi bozguna uğratmak için plan üstüne plan kuruyor. Müslümanlar, Anadolu Müslümanları, bütün Ortadoğu Müslümanları niye birbirinizle geçinemiyorsunuz? Niye biz Alparslan’a, Selahaddin’e layık olamıyoruz? Bugün Malazgirt’ten bütün ümmete yeniden haykırmak istiyoruz; birlik olmak zorundayız, birbirimizi sevmek zorundayız. Ve inşallah bu birlik bize güç verecek. Ve dünyadaki zulümlere son vermek için Allah, yine ümmetinin yanında, yardımıyla bize destek olacak. Biliyorum ki hepiniz o birlikteliğin özlemi ile yanıp tutuşuyorsunuz. Biliyorum ki hepinizin içinde o ortak ruh var. Ama üstümüze düşeni yapalım”


Son atış Bilal Erdoğan'dan

Etkinlikte, Türklerin Anadolu'ya yerleşmek üzere gelişinin bininci yılına atfen 2071 ok atıldı. Katılımcılar 2068 oku hedefe atarken, 2069’ncu oku Muş Valisi Seddar Yavuz, 2070’nci oku Okçular Vakfı Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, 2071’inci oku ise Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan attı.


#Okçular Vakfı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Bilal Erdoğan
7 yıl önce