|

Matcha’nın her türlüsü makbul

Çay, kültürümüzün vazgeçilmez içeceklerinden biri. Fakat çay kültürü sadece siyah çay ile sınırlı değil. Sarıyer’de hizmet vermekte olan Melez Tea, binbir çeşit çayı tiryakilerine sunmakla beraber yeni tatlar arayanlara da keşif kapılarını aralıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2017 Pazar
Güncelleme: 04:03 - 6/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Matcha’nın her türlüsü makbul
Matcha’nın her türlüsü makbul

Şehrin ilk çay laboratuvarı ve özgün bir mağaza konsepti olarak hayata geçirilen Melez Tea, klasik Japon çay seremonisinde kullanılan matcha’yı layıkıyla yapan bir mekan.

Çeşitli antioksidanlar, vitaminler ve mineraller içeren, damak zevkinizi okşayan çaylar sunmak amacıyla kurulan Melez Tea, hayat tarzınıza uyum sağlayacak, tamamen el yapımı bir çay koleksiyonu ortaya çıkarmış. Bir Pazar sabahı Balance ile canlanabilir, Wake Up sayesinde sabahın erken saatlerindeki toplantınızda kendinizi çok daha zinde hissedebilir veya uzun bir günün sonunda Happy ile yenilenebilirsiniz. Öyle ki, karışımlar tamamen mutluluk göz önünde bulundurularak tasarlanmış.

ADI GİBİ ÜRÜNLERDE MELEZ

Melez’in en önemli esin kaynağı İstanbul. Bir yanda hareketli, kaotik ve bir o kadar da büyüleyici İstanbul, diğer yanda Doğu ile Batı’nın, geçmişle geleceğin bir karışımı. Adından da anlaşılacağı üzere Melez, çeşitli kültürleri ve dünyanın her bir köşesinden en kaliteli malzemeleri harmanlıyor ve böylece lezzetli ve besin değeri yüksek karışımlar sunuyor. Üstelik bir iki çeşit değil. Matcha’nın her türlüsünü bulabileceğiniz bir mekan burası. Matcha lav kekleri, watermelon matcha, ceremonial matcha, matcha affogato, matcha tonik kokteyl, matcha latte, beyaz çikolatalı matcha çilekler, iced matcha latte, matcha smoothie ve matcha tea mekanda matcha’ya dair seçeneklerden.

ATÖLYELER DE VAR

Siz çayınızı yudumlarken özenle tasarlanmış çay kutuları, eczacı şişeleri, Japon dizaynına sahip çay aksesuarlarından gözünüzü alamayacaksınız. Melez Tea’de matcha’ya gönül vermiş arkadaşların bayılacağı atölyeler de var. Matcha’nın tarihini, hazırlanışını ve bu sihirli yeşil çay ile nasıl enfes içecekler ve tatlılar yapacağınızı bu atölyelerden öğrenebilirsiniz. Çaylarınızı içerken her çeşit çay için hazırlanan Spotify şarkı listelerini de dinleyebilirsiniz.


İçecekler doğal

Asitli içeceklerinden uzak durup tercihini doğal içeceklerden yana kullananlara özel lezzetler olması çok ince. Şeker sevmeyenler için İndulge tea tavsiye edebiliriz. Farklı lezzetlerde olan çayların fiyatları 9 ila 18 lira arasında değişiyor. Bu keyfe evinizde devam etmek isterseniz satın da alabilirsiniz.

#Matcha
#Çay
7 yıl önce