|

MEB ehliyet sınav sonuçları 2017 açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Ekim 2017 tarihinde yaptığı ehliyet sınavının sonuçlarını açıkladı. 2017 Milli Eğitim Bakanlığının bugün açıkladığı Ehliyet Sınav Sonuçlarına adaylar meb.gov.tr adresinden T.C kimlik no ile sorgulama ile ulaşılabiliyor. Ayrıca E-Devlet şifresi ile ehliyet sınavı sonuçları sorgulaması da yapılabiliyor. İşte MEB ehliyet sonuçları sorgulama sayfası.

Yeni Şafak
11:23 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 12:49 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı.
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı 7 Ekim Cumartesi gününde yaptırdığı Ehliyet Sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. 7 Ekim Cumartesi günü sınava girenlerin sonuçların ne zaman açıklanacağını sorarken bakanlık sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden açıkladı. Ayrıca E-Devlet şifresi ile ehliyet sınavı sonuçları sorgulanabiliyor.

Sınava girenler 50 soruya cevap verirken, konu dağılımı olarak 3 Trafik, 12 İlk Yardım, 9 Motor ve 6 Trafik Adabı. MEB’in yaptığı sınavların çoğunda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin sınav sistemi olan “4 yanlış 1 doğruyu götürme” yok. Her soru 2 puan değerinde. Bakanlığın sınavı geçme puanı 70. 50 sorudan 35’ini doğru yapan aday, sınavı geçiyor.

Ehliyet sınav sonuçları 2017 açıklandı

MEB'in sınav takviminde yer alan bilgiye göre 7 Ekim Cumartesi günü yapılan Ehliyet Sınavının sonuçları bugün açıklandı Buna göre 7 Ekim 2017'de yapılan Ehliyet Sınav Sorularının sonuçlarını meb.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik no sorgulama ile yapabileceğiniz gibi E-Devlet şifreniz ile ehliyet sınavı sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sonuçları nasıl öğrenilecek?

Ehliyet sonuçları MEB resmi sitesi üzerinden öğrenilebiliyor. Adaylar T.C. kimlik numaraları ile birlikte meb.gov.tr üzerinden 7 Ekim ehliyet sonuçlarına ulaşabiliyor. E-Devlet şifresi ile ehliyet sınavı sonuçlarını da öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sonuçlarını sorgulamak için tıklayınız

E-Devlet nedir

Günümüzde bilgi teknolojilerinin çok hızlı ilerlemesi ve yayılması geleneksel devlet yapısının daha hızlı ve esnek bir devlet modeline geçmesine sebep oldu. Bu yeni model elektronik devlet (e-devlet) olarak adlandırılıyor.

E-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetler elektronik ortamda sunuluyor. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedefleniyor.

E-Devlet uygulamasına giriş yapabilmek için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresini girerek yapabilirsiniz.


Direksiyon sınavı ne zaman?

Direksiyon sınavları ne zaman sorusunun cevabı ise ehliyet sınav sonuçları 2017 açıklandıktan 16 gün sonra olduğu açıklandı. Yani direksiyon sınavları sonuçlarından 16 gün sonra 4 Kasım ve 5 Kasım’da ilk sınavlar başlıyor.

Direksiyon sınavında adayların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Sınav esnasında dikkat edilmesi gereken husuhlar ise şu şekilde sıralanabilir:

Sınava girecek olan adaylar emniyet kemerlerini takması gerekir. Emniyet kemeri takıldıktan sonra, koltuk ayarlarını yapması gerekir. Dikiz aynalarını kontrol etmeleri, araç çalıştırılmadan önce son kontroller yapılması gerekir.

Yandan geçen arabalara izin vermek gerekiyor

Araç çalıştıktan sonra ilk olarak gideceği yöne doğru (sol) sinyal vermeleri, kullandıkları güzergahta yanlarından geçen arabalara izin vermeleri gerekiyor.

En önemli kural ise: Sürüş esnasında araç istemsiz olarak “stop” ettirmeme durumudur. Şerit değiştirirken yan aynalardan geçeceği şerite bakmaları ve geçeceği şerite geçmeden önce sinyal vermeleri gerekmektedir.



Ehliyet sınavının geçersiz sayılmasının nedenleri

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.

- e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.

- Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

- Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.

- e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.

- Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

#Ehliyet
#ehliyet sonuçları
6 yıl önce