|

MHP’yi karıştıran hakim Sarıkaya’nın kuryesi çıktı

FETÖ’nün TSK’ya ilk kumpası olan Şemdinli iddianamesini hazırlayan Savcı Ferhat Sarıkaya’ya, örgüt adına para götüren kişinin, MHP’li muhaliflere kongre yolunu açan eski hakim Burhan Yaz olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2017 الأربعاء
Güncelleme: 02:10 - 28/06/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
FETÖ’nün TSK’ya ilk kumpası olan Şemdinli iddianamesini hazırlayan Savcı Ferhat Sarıkaya
FETÖ’nün TSK’ya ilk kumpası olan Şemdinli iddianamesini hazırlayan Savcı Ferhat Sarıkaya

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) kurduğu ilk tertip olarak kabul edilen Şemdinli iddianamesini hazırlayan Savcı Ferhat Sarıkaya’ya, ihraç edildiği dönemde, örgüt adına para götüren kişinin, MHP’li muhaliflere kongre yolunu açan eski hakim Burhan Yaz olduğu ortaya çıktı.

ORDUYA İLK KUMPAS DAVASINI AÇMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski HSYK Üyesi Ömer Köroğlu hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hazırlanan iddianamede, örgütün yargıdaki faaliyetleri gözler önüne serildi. Sarıkaya, Van Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde, Şemdinli'de 9 Ekim 2005’te meydana gelen olayın soruşturmasıyla görevlendirildi. FETÖ üyeleri olan eski Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlhan Kaya, KOM Şube Müdürü Mustafa Uçkan ve TEM Şube Müdürü Haşim Yalçınkaya ile iş birliği içinde hareket eden Sarıkaya, örgütün talimatıyla soruşturma dosyasıyla ilgisi olmamasına rağmen, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında soruşturma başlattı.

TALİMAT GÜLEN’DEN

Bu soruşturma nedeniyle açığa alınmasından sonra, terör örgütü üyesi olmaktan haklarında soruşturma yapılan İlhan Kaya, Burhan Yaz, Mustafa Uçkan, Haşim Yalçınkaya ve Yusuf Vurur, Sarıkaya ile yakından ilgilendi. Örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatları doğrultusunda Ferhat Sarıkaya’nın seyahat, konaklama başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenildi, maddi olarak da kendisine düzenli para ödendi. Sarıkaya’nın bu sürede tüm giderleri, örgütün talimatı üzerine Mehmet Saltan ile eski hakim Burhan Yaz tarafından karşılandı.

ÖDEMEYİ İTİRAF ETTİ
UZAKLAŞTIRILDI

Sarıkaya, bu ödemeleri itiraf etti ve görevden uzaklaştırıldı. Burhan Yaz ise Ankara 2. İcra Mahkemesi hakimiyken, MHP’li muhaliflerin 18 Haziran 2016’da topladıkları olağanüstü kurultay hakkında verilen tedbir kararını kaldırarak, kurultayın yapılabileceği yönünde karar vermişti. MHP yönetimi tarafından HSYK’ye şikayet edilen Yaz, meslekten ihraç edilerek, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından tutuklandı.

#Ankara
#FETÖ
٪d سنوات قبل