|

Millet son sözünü sandıkta söyledi

Başbakan Yıldırım, CHP’nin halk oylamasına ilişkin Danıştay’da dava açma kararını eleştirdi. Yıldırım, “Milletin kararını mahkemelerde şikâyetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu değildir. Millet sözünü söylemiştir. Seçimlerde YSK kararı kesindir, bunun üzerinde yargı yolu yoktur. İstedikleri yere gidebilirler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:27 - 22/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, açıklamalarının ardından vatandaşlarla sohbet etti. Bir kadının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söylemesi üzerine Yıldırım, telefonla Erdoğan'ı arayarak kadına verdi. Sadece sesini duymak istediğini ifade eden kadın bir süre Erdoğan ile telefonda konuştu.
Başbakan Yıldırım, açıklamalarının ardından vatandaşlarla sohbet etti. Bir kadının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söylemesi üzerine Yıldırım, telefonla Erdoğan'ı arayarak kadına verdi. Sadece sesini duymak istediğini ifade eden kadın bir süre Erdoğan ile telefonda konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Bayram Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin halk oylamasına ilişkin Danıştay’da dava açma kararını eleştiren Yıldırım, “Millete gittik. Kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu değildir. Ama tabii ki itiraz hakkını herkes kullanma durumundadır. Kullanmak isterse buna diyecek bir şeyimiz yoktur. Ama millet sözünü söylemiştir. Yüzde 51,4’le 25 milyon 200 bine yakın vatandaşımız ‘evet’ oyu vermiş, 23 milyon civarında vatandaşımız ise ‘hayır’ demiştir. ‘Evet’ sonucu böylece tecelli etmiştir” dedi.

BEYHUDE GAYRETLER

Bu meselenin milletin iradesine rıza göstermemek, demokrasiye gerektiği kadar inanmamak anlamına geldiğini dile getiren Yıldırım, çözümü başka mecralarda arama anlamına geldiğini ve beyhude gayretler olduğunu söyledi. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin bir anlamı olmadığına işaret eden Yıldırım, “Esasen Yüksek Seçim Kurulu, yapılan her seçimle ilgili itirazları karara bağlar ve mesele biter. Seçimler konusunda, YSK’nın verdiği karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur. Ama buna rağmen gidebilirler mi? İstedikleri yere gidebilirler. Neticede, milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme bir karar ihdas edemez” diye konuştu.

ANA MUHALEFETE YAKIŞMAZ

CHP’li Deniz Baykal’ın, ‘maç henüz bitmedi, ofsayttan gol attınız ama ikinci devre var’ sözlerine ilişkin Yıldırım, “Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Onlar eğer öyle bir yol benimsiyorsa bu demokratik bir yol değildir. Milletin kararını sindirmemek, içselleştirmemek anlamına gelir. Bu da anamuhalefet partisine yakışmaz.” dedi.

Yıldırım, CHP’de son sözü kimin söylediğini anlamadığını belirterek, “Bugünlerde anamuhalefet partisinde herkes ayrı bir telden çalıyor. Tam bir kakofoni hakim” değerlendirmesi yaptı.

Kongre takvimi işliyor

AK Parti’nin kongre sürecine yönelik soru üzerine Yıldırım, dünkü MYK, MKYK ve genişletilmiş il başkanları toplantılarının rutin ve daha önceden planlanmış toplantılar olduğunu anlattı. Bu toplantılarda halk oylaması sonucunu kapsamlı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Yıldırım, “Partimizin kongre süreci devam ediyor dolayısıyla bu süreçte gerekli kongreleri yapacağız, olay budur” dedi. “Bir olağanüstü kongre de masada mı?” sorusuna Yıldırım, “Söylediğim çok açık, partimiz yetkili kurulları kongre takvimiyle ilgili çalışmaları başlatmıştır, bundan sonra da ne karar verecekse ona göre icra edilecek” karşılığını verdi.

Bizim değil ABD’nin kararı

ABD ile yapılan görüşmeler hatırlatılarak “Rakka ve Münbiç operasyonlarında YPG kullanılırsa Türkiye’nin B planı nedir?” sorusu üzerine Yıldırım, Türkiye’nin hem içeride hem dışarıda birliğine, beraberliğine kardeşliğine kasteden bütün terör örgütleriyle amansız mücadelesinin devam ettiğini belirtti. Güneydoğu’daki operasyonları hatırlatan Yıldırım, “Oradaki terör yuvaları darmadağın edildi. Bu mücadele devam edecek. Türkiye’nin sınırlarının dışında da tehdit var olduğu müddetçe, bu tehdit kimden gelirse gelsin, Türkiye bunların hepsine gereken karşılığı verir” dedi.

TAVRIMIZ NET
DEAŞ’a karşı mücadelede ABD ile tavırlarının çok açık ve net olduğunun altını çizen Başbakan, şöyle konuştu:

“Nasıl iş birliği yapacağımız her seviyede kendilerine aktarılmıştır. Dolayısıyla bu şartlar altında karar bizim değil, karar Amerika Birleşik Devletleri’nin kararı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, 16-17 Mayıs gibi yeni başkan Trump’la bu konuda kapsamlı bir görüşme yapacak ve ona göre hareket edilecektir.”
#Başbakan
#Binali Yıldırım
#CHP
#AK Parti
7 yıl önce