|

Miraç Rabbe ulaşmaktır

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Miraç Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Miraç Rabbimiz'den gelen davete icabet ederek her adımda O’na yaklaşmanın adıdır" ifadelerini kullanarak bütün müminlerin kandilini kutladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 03:14 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bugün idrak edilecek Miraç Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kandilin yüreklerdeki imanı ve topraklardaki emanı güçlendiren, millet, ümmet ve insanlık alemi için hayra, huzura, barışa vesile olan bir gece olmasını Cenabı Hakk’tan niyaz ettiğini belirten Görmez, bütün müminlerin Miraç Gecesi’ni tebrik etti.

İÇE YOLCULUK BAŞLADI

Miracın, hüzün ve elem dolu günlerden geçmekte olan Hazreti Muhammed’in, Rabb’i tarafından teselli edildiği ve huzura kabul buyrulduğu gece olduğunu ifade eden Görmez, şöyle devam etti: "Asırlar önce gerçekleşen bu mucizenin her bir Müslüman için değeri ve anlamı büyüktür. Miraç; Mekke ile Kudüs arasındaki mukaddes bağı korumanın, Rabbimizden gelen davete icabet ederek her adımda O’na yaklaşmanın adıdır. Miraç; yücelme, maddeden uzaklaşarak manaya erişme, süflî olandan vazgeçip ulvî olana yönelme çabasıdır."

AKSA’SIZ OLMAZ

Miraç ile geçmişte göklere uzanan yolculuğun bugün insanların iç dünyasına doğru devam etmekte olduğunu belirten Görmez, "Peygamberimizin kadem-i şerifinde Mekke’yi Kudüs’e bağlayan yol, bugün hepimizin gönlünde bu iki harem beldeyi buluşturmaktadır. Unutulmamalıdır ki mümin miraçsız, miraç Mescid-i Aksa’sız olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

DEĞERLERE İHTİYAÇ VAR

Görmez mesajında, savaşın ve zulmün kol gezdiği İslam coğrafyasında güvenin, huzurun, emniyet ve hürriyetin yeniden hakim olmasının, Müslümanların miraç değerlerini benimsemesiyle mümkün olacağını vurguladı.

#Diyanet İşleri Başkanı
#Mehmet Görmez
#Miraç Gecesi
7 yıl önce