|

Motosikletli terör

İstanbul Yenibosna’da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklenen motosiklet patlatıldı. Saldırıda 10 kişi yaralandı. Çevre hastanelere kaldırılan yaralılardan 5’i taburcu edildi. Bomba yüklü motosikleti getiren PKK’lı terörist ve 2 gözcü, saatler sonra Aksaray ilinde sahte kimlikle yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:42 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Bahçelievler ilçesinde bulunan Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi'ne PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada 10 kişi yaralanırken saldırıyı düzenleyen 6 terörist, saatler içinde yakalanarak gözaltına alındı. 3'ü Aksaray ilinde yakalanan hainlerin örgütün Suriye veya Irak'taki kamplarına gitmek üzere sivil bir araçla kentten ayrıldığı belirlendi.



GÜVENLİK ÇEMBERİNE ALINDI


Saat 15.50'te meydana gelen saldırıda, PKK'lı bir teröristin olay yerine bıraktığı A4 patlayıcı yüklü motosiklet patladı. Patlamanın şiddetiyle Fatih Caddesi üzerinde bulunan araçlar ve binalarda ağır hasar gördü. Olayın ardından çok sayıda ambulans ve polis ekibi bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberine aldı. Yaralanan 10 vatandaş ambulanslarla hastaneye götürüldü. Hafif yaralı 5 kişi daha sonra taburcu edildi.







KİLİT BİR NOKTA


Patlamanın yaşandığı bölge son derece kilit bir nokta olmasıyla dikkat çekti. Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi, Adli Tıp Kurumu, Askeri İnzibat, Profesör Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, İhlas Eğitim Kurumları'na ait binaların olduğu bir güzergahta bulunuyor. Patlamanın ardından Fatih Caddesi trafiğe kapatılırken, AFAD ve itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.



POLİSLER PEŞİNE DÜŞTÜ


Patlamanın olduğu bölgeye gelen polis ekipleri, bombalı motosikleti olay yerine getirip patlatan şüphelinin kimliğini tespit etti. Teröristin yakalanması için çevrede uygulama başlatılırken, polis helikopteri de çalışmalara havadan destek verdi. Ekipler, şüphelinin yakalanması için otobüs ve metrobüslerde de çalışma yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri ise trafiğe kapatılan bölgede detaylı çalışma yaptı.



1. ORDU KOMUTANI OLAY YERİNDE


Öte yandan İstanbul Valisi Vasip Şahin ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.







Yurtdışına kaçamadan yakalandı


Saldırı sonrası İstanbul ve Aksaray'da düzenlenen operasyonlarda bombayı patlatan hain dahil, 6 terörist saatler içinde yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele polisi öncelikle teröristin eşkalinden kimliğini belirledi. Patlamanın faili olduğu tespit edilen PKK'lı teröristin, PKK'nın Suriye veya Irak'taki kamplarına gitmek üzere sivil bir araçla kentten ayrıldığı belirlendi. Buna ilişkin, 81 ilin emniyet müdürlüklerine ve MİT'e bilgi verildi. Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araçta, terör saldırısının faili olduğu iddiasıyla aranan kişi, geceyarısı sahte kimlikle yakalandı. Şahsın beraberindeki 2 kişi de gözaltına alındı. Teröristin yanındaki 2 kişinin saldırıda gözcülük yapan teröristler olduğu belirtiliyor.


#Bombalı saldırı
#Yenibosna
#PKK
8 yıl önce