|

Mustafam Türkiye’yi çok severdi

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olan foto muhabirimiz Mustafa Cambaz’ın annesi Ayşe Cambaz, “Mustafam Türkiye’yi çok seviyordu. 25 yıl önce ya Yunan askeri olması ya da Türkiye'ye gitmesi gerekiyordu. O Türkiye'yi seçti” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 05:10 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında üniformalı teröristlerin şehit ettiği Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın Batı Trakya'nın Menetlet Köyü'nde yaşayan annesi Ayşe Cambaz (80) ve babası Ahmet Cambaz (83) acısını anlattı. Evladının darbeci askerler tarafından hunharca şehit edilmesi ile sarsıldıklarını belirten Ahmet Cambaz, “Evladımıza çalıştığı kurum başta olmak üzere Türkiye'nin sahip çıkmasının ardından, geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının verilmesi acımızı biraz olsun hafifletti" dedi.



ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN


Mustafa Cambaz'ın FETÖ'cü caniler tarafından şehit edildiği haberini alır almaz Türkiye'ye gelerek cenaze namazına katıldığını ifade eden Ahmet Cambaz, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ancak Mustafa'nın cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra çok sayıda AK Partili milletvekilinin katıldığını görünce, geride kalan eşi ve oğlunun da sahipsiz bırakılmayacağını düşündüm" diye konuştu. Baba Cambaz, oğlu Mustafa'nın evine ve çalıştığı Yeni Şafak gazetesine yapılan taziye ziyaretlerini de televizyondan izlediğini söyledi. Oğlunun sağlığında Yeni Şafak gazetesini defalarca ziyaret ederek çalışanlarla birlikte çay içtiğini ifade eden baba Cambaz, bütün Yeni Şafak çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti.





BATI TRAKYA DA AĞLADI


Acı haberin kendilerine ulaşmasının ardından 150 bin nüfuslu Batı Trakya'nın hüzne boğulduğunu anlatan baba Cambaz, “Haberi duyan evimize koştu. Şehit cenazesi olunca evimiz adeta düğün evine döndü. Evimiz Kur'an tilaveti ile yankılanırken, insanlar bizi teselli etmeye çalıştı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Gümülcine Başkonsolosu başta olmak üzere müftülerimiz ve milletvekillerimiz bizi yalnız bırakmadı" ifadelerini kullandı.



RESMİNİ ELİNDEN DÜŞÜRMÜYOR


Darbecilerin kurşunları ile şehit olan oğlu Cambaz'ın torunu Alpaslan Cambaz ile çektirdiği fotoğrafı bir an olsun yanından ayırmayan anne Ayşe Cambaz ise evlatlarının Türkiye sevgisini şöyle anlattı: “Mustafam Türkiye'yi çok seviyordu. Bundan 25 yıl önce bir arefe günü evimize Yunan polisi geldi ve Mustafa'yı sordu. Mustafa'nın önünde iki seçenek vardı. Ya bir gün içinde askere gidecekti ya da Türkiye'ye gitmesi gerekiyordu. Kurban Bayramı'nın birinci günü babası ile birlikte kurbanını kestikten sonra, kendisine kavurduğum iki lokma kurban etinden yiyen evladım, 'Anne ben kararımı verdim Türkiye'ye gideceğim. Yunan'a askerlik yapmak istemiyorum' dedi ve bayramın birinci günü helalleşerek evden ayrıldı. 25 senedir vatandaş olamadığı için doğup büyüdüğü köyüne gelemedi."



TC VATANDAŞLIĞI EN BÜYÜK MÜJDE


Türkiye'deki darbecilerin şehit ettiği evlatlarına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiğini komşularından öğrendiğini ifade eden anne Cambaz, “Evladım Türk vatandaşlığına geçmeyi çok istiyordu. Türk vatandaşlığı haberi benim için hayatımdaki en güzel müjde oldu" dedi. Anne Ayşe Cambaz, şehit oğlu Mustafa Cambaz ile ilgili yeni bilgi ve haberler duyabilmek için televizyonun başından ayrılmadığını söyledi.











#Mustafa Cambaz
#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimi
#Ayşe Cambaz
8 yıl önce