|

'Müzakere' öncesinde Diyarbakır'a AB'li akını

Türkiye'nin AB'ye üyelik için müzakere tarihi beklediği liderler zirvesi öncesinde Diyarbakır'a gelen AB'lilerin sayısı arttı. Şimdiye kadar 21 heyet ve 50 gazeteci Diyarbakır'a geldi.

Yeni Şafak
01:00 - 19/11/2004 Cuma
Güncelleme: 11:34 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Diyarbakır'ı bu yıl içerisinde Avrupa Birliği'nden veya Avrupa Birliği üyesi ülkelerden toplam 21 heyet ziyaret etti. Bu ziyaretlerin büyük kısmı son 2 ay içerisinde gerçekleşti. 17 Aralık'ta yapılacak liderler zirvesine kadar Diyarbakır'ın bazı AB'lileri daha ağırlayacağı bildirildi.

Diyarbakır 2004 yılının ilk AB'li konukları olarak İsveç'in Başkenti Stockholm Belediye Meclisi'nin 15 üyesini ağırladı. Bu heyetin ardından Diyarbakır'ı Avrupa Komisyonu Türkiye Büyükelçisi Hansjörg Kretschmer, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği 2. Katibi Christine Bradlen, İsveç Yabancılar Temyiz Kurulu Başkanı Tomas Zander ve Dışişleri Bakanı Laila Frevialds, Almanya'nın Bavyera Eyaleti AB İşlerinden Sorumlu Bakanı Eberhard Siner, İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Seon Whelen, AB Parlamentosu Türkiye Temsilcisi Camiel Eurlings, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu komiseri Günther Verheugen, İsveç Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müsteşarı Mai Beijer, Fransa Yeşiller Partisi'nden Helene Flature, AB Türkiye Mali İşbirliği Başkanı Holger Schoder ziyaret etti.

Roth iki kez geldi
Avrupa Komisyonu Denetleme Heyeti, Almanya'nın Bavyera Eyaleti Bölgesel Sorunlar ve İç Güvenlik Komisyonu üyeleri, AP Milletvekili Feleknaz Uca, İngiltere Sanayi ve Ticaret Ataşesi Chris İnnes Hopkins, Almanya Federal Meclisi İttifak/90 Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth, İsveç Parlamentosu "Türkiye'de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi" Başkanı Anne Ludvigsson ile Hollanda Dışişleri Bakanlığı Göç ve Yabancılar Bölümü Koordinatörü Micheal Rentenaar da Diyarbakır'ı gelen isimler arasında yeraldı. Son olarak da önceki gün İsveç'in AB Sorumlusu Owe Ivorsson başkanlığındaki heyet Diyarbakır'ı ziyaret etti. Clauida Roth, 2 kez bölgeye geldi. Aynı süre içerisinde Avrupalı 50 gazeteci de Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "AB'liler bizlerle yaptığı görüşmenin ardından pozitif etkiyle ayrılıyor" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce