|

Oymalarıyla Külliye'de

Geleneksel figürlerle nakşettiği ahşap oymaları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Beyaz Saray’daki eşyalarda kullanılan Ali İnce, Selçuklu-Osmanlı oyma geleneğini gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 23:29 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Oymalarıyla Külliye'de​
Oymalarıyla Külliye'de​

Mütevazi atölyesinde oğlu Hakan ile işlediği ahşap oymaları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Beyaz Saray’a sokmayı başaran oyma ustası Ali İnce, Türk ahşap oyma geleneğinin dünyada yaygınlaşmasını hayal ediyor. İzmir’de irili ufaklı mobilya atölyelerinin bulunduğu Karabağlar ilçesindeki Akıncılar Mahallesi’nde, sokak arasındaki 90 metrekarelik bir atölyede, baba oğul kafa kafaya vermiş çalışıyor. “Kaplumbağa Terbiyecisi”, “Çölde Aslan Avı” gibi ünlü eserlerin ahşap oymalarının çevrelediği atölyede ahşap blokları nakşediliyor.

BAKÜ’YE DÜĞÜN SALONU, BEYAZ SARAY’A MOBİLYA

Yaptığı işler arasında en fazla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için hazırladığı oymaların kendisine heyecan verdiğini belirten İnce, “Bakü’de bir düğün salonunu ahşap oymalarla bezedik. Beyaz Saray için oyma siparişi aldık. Fakat beni asıl heyecanlandıran Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için yaptığım oymalar oldu” dedi.

#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#Beyaz Saray
#Oyma
7 yıl önce