|

Özal ile Gül'ün silikon heykeli aynı sınıfta

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Milli Mücadele Müzesi açıldı. Müzede, okuldan mezun; eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın silikondan yapılma heykelleri aynı sınıfta farklı sıralarda yer aldı.

Yeni Şafak
14:18 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:24 - 2/05/2016 Pazartesi
IHA
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Milli Mücadele Müzesi’nde okuldan mezun; eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın silikondan yapılma heykelleri aynı sınıfta farklı sıralarda yer aldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Milli Mücadele Müzesi’nde okuldan mezun; eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın silikondan yapılma heykelleri aynı sınıfta farklı sıralarda yer aldı.

Türk eğitim tarihinin önemli eserlerinden 123 yaşındaki Kayseri Lisesi'nde Milli Mücadele Müzesi açıldı. Müzede, okuldan mezun; eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın silikondan yapılma heykelleri aynı sınıfta farklı sıralarda yer aldı.



Açılış sonrası müzeyi gezen protokol mensupları 8'inci Cumhurbaşkanı Özal ve 11'inci Cumhurbaşkanı Gül'ün heykellerinin bulunduğu sıralara oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi Sultan Abdülhamit döneminde 1893 yılında Mektebi Mülkiye İdadisi olarak eğitime açılan, mezunları arasında 2 cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, sanatçı, sporcu ve bilim insanı yetiştiren, 1921-22 döneminde son sınıf örgencileri katıldıkları Sakarya savaşında şehit olduğundan mezun veremeyen tarihi Kayserilisesinin iki katlı 'Taş mektep' olarak adlandırılan binasında yaklaşık 12 milyon TL'lik harcama ile 3 yılda ayağa kaldırılan Milli Mücadele müzesi, törenle açıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri lisesi mezunu milletvekili İsmail Tamer, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Lisesi mezunu, garnizon ve 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Kayseri Lisesi mezunu AK Parti İl Başkanı Cahit Özden, Taş Mektep Kayseri lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, ilçe belediye başkanları, milli eğitim camiasından yetkililer ve öğrenciler ise eski mezunlar katıldı.



Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, Vali Orhan Düzgün, milletvekili Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e , Taş mektep binasının anırımı v e müze olarak düzenlenmesinden dolayı birer şilt verdi.



Protokol mensupları müze açılışından sonra Merhum 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün slikondan yapılma öğrencilik yıllarını gösteren, tahta sıralardaki heykelleri ile diplomalarının bulunduğu, kara tahtadaki televizyondan görüntülerinin gösterildiği sınıfı ziyaret ederek, incelemeler yapıp, hatıra fotoğrafı çektirdiler

#Kayseri Büyükşehir Belediyesi
#Milli Mücadele Müzesi
#Turgut Özal
#Abdullah Gül
8 yıl önce