|

Özel ekip peşinde

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemek için Marmaris'te kaldığı otele saldıran darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin yakalanması için özel ekip oluşturuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:47 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırdıkdan sonra kaçan darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu.



KÜTAHYA-AFYON ARASINDA ARANIYOR


Ekip, Karatepe'nin, 17 Temmuz sabahı Marmaris'ten kaçarak İzmir'e gittiğini, ardından bir yakınının yardımıyla Eskişehir'e götürüldüğünü tespit etti. Yaklaşık 2,5 aydır yürütülen araştırmalarda, Karatepe'nin Kütahya-Afyonkarahisar istikametine çıktığını belirleyen ekipler, çalışmalarını bu bölgelerde yoğunlaştırdı. Araştırmalar sırasında bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarının kayıtları da incelemeye alındı.



GİZLENMEDE TECRÜBELİ


Afganistan, Pakistan gibi bölgelerde de görev yaptığı için özellikle gizlenme konusunda tecrübeli olan Burkay Karatepe'nin yakalanması için tüm ihtimalleri değerlendiren ekipler, bu kapsamda bölgedeki birçok alana baskın gerçekleştirdi. Ekipler, Karatepe'nin son olarak görüldüğü bölgelerde yaşayan vatandaşlara zanlının fotoğraflarını göstererek, ihbarda bulunmalarını istedi.



İHBAR EDENE ÖDÜL


Öte yandan Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül kapsamında, Burkay Karatepe'yi ihbar eden vatandaşların da ödüllendirileceği öğrenildi.



ÇATIŞMALAR YAŞANDI


15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra helikopterle bölgeye gelen darbeci askerlerce otele 3 helikopterden ateş açılmıştı. Yaşanan çatışmalarda bir polis ve bir koruma memuru şehit olurken 10 kişi de yaralanmıştı.


#Burkay Karatepe
#15 Temmuz
#FETÖ
8 yıl önce