|

Pişman olacaklar

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Kudüs kararına tepkisini Çankırı’da sürdürdü. Hukuksuz kararı Türkiye’nin tanımayacağını yineleyen Yıldırım, “Tek taraflı keyfi kararlar almak kimsenin hakkı değildir. Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:07 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı’da sevgi gösterileriyle karşılandı. Partilerle selamlaşan Yıldırım, kendisini  bekleyenlerle kısa süre sohbet etti.
Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı’da sevgi gösterileriyle karşılandı. Partilerle selamlaşan Yıldırım, kendisini bekleyenlerle kısa süre sohbet etti.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’ndaki Çankırı 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Yıldırım, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ün İsrail’in başkenti tanınmasına ilişkin ABD Başkanı Donald Trump’ın bir karar aldığını hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu keyfi bir karar. Kudüs’ü, İsrail’in başkenti ilan etti. Biz de bu haksız, bu hukuksuz kararı asla tanımayacağımızı ve bu kararın yok hükmünde olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan, milletin adamı bütün dünyaya ilan etti.

FİLİSTİNLİLER SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Tek taraflı keyfi kararlar almak hiç kimsenin hakkı değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı, İstanbul’da olağanüstü toplandı ve tarihi kararlar aldı. Bu zirvede, İslam dünyası, Kudüs’e Filistin’e sahip çıktı. Filistinliler sahipsiz değildir. Bütün devletler, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdı. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak duracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

SENARYOLARI ELLERİNDE PATLADI

Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanların sonunda pişman olacaklarına işaret eden Yıldırım, “AK Parti olarak, Türkiye’nin umudunu, itibarını, ekmeğini, aşını büyütmek için yola çıkmış bir kutlu hareketin temsilcileriyiz.” dedi. Yıldırım, son 15 yıllık geçmişlerinde ülkenin birliğine, dirliğine, istikrarına yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.

TUZAKLARI BAŞLARINA GEÇİRDİK

Yıldırım, yollarına engel koymaya, kendilerini bu millete hizmet etmekten alıkoymaya çalışanlara asla geçit vermediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Millet iradesine sahip çıktık. İhanet odaklarıyla cesaretle, kararlılıkla mücadele ettik. Türkiye’ye tuzak kuranların kurdukları tuzakları başlarına geçirdik. Allah’a inandık, millete güvendik, milletin emanetini hiçbir zaman yere düşürmedik. Tehditlere, 17-25 Aralık operasyonuna ve hatta 15 Temmuz alçak darbe girişimine dahi geçit vermedik. Çankırı o gece meydanlardaydı. O gece gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız göğsünü siper etti. Ay yıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi ve alçaklara gününü gösterdiniz. Kötü ve karamsar senaryoları yazanların bu planları ellerinde patladı.”

DÜNYA BARIŞI İÇİN ADIMLARI ATTIK

Dünya barışı için gerekli adımları attıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, “Dara, zora düşen bütün insanların umudu haline gelmiş bir Türkiye’den bahsediyoruz” diye konuştu. “AK Parti’yi, AK kadroları akıllarınca milletten koparmak isteyenlerin olduğunu” dile getiren Yıldırım, milletin buna karşı gereken dersi 15 Temmuz gecesi verdiğini anlattı. Başbakan Yıldırım, AK Parti’yi hukukun, demokrasinin teminatı diye nitelendirerek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’nin üç kat büyüdüğünü söyledi.

Taşerona kadro işi tamam

Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı’nın ardından Kırıkkale’ye geçti. Yıldırım, AK Parti Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi öncesinde Başpınar Kapalı Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Vatandaşlara otobüsten hitap eden Yıldırım, Kırıkkale’nin kendisini coşkuyla karşıladığını söyledi. Kente, partisinin Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi için geldiğini dile getiren Yıldırım’ın, “Kırıkkale 2019’a hazır mısın? Yeni bir destan yazmaya var mısınız?” demesi üzerine alandaki vatandaşlar “evet” karşılığını verdi.

DURMUYORUZ,
YORULMUYORUZ

Yıldırım, Kırıkkale’ye gelmeden önce Çankırı’da vatandaşlarla bir araya geldiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlarla gelecek Türkiye’nin heyecanını hep birlikte yaşadık. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Karaman’da, şu anda vatandaşlarımızla beraber. AK Parti ailesi olarak durmuyoruz, yorulmuyoruz, Anadolu’nun her köşesini karış karış geziyoruz. Vatandaşımızla buluşuyoruz, hasret gideriyoruz, hasbihal ediyoruz ve geleceğin güzel günlerini hep birlikte karşılıyoruz.” Yıldırım, alandaki vatandaşların “taşeron işçilere kadro” talebi üzerine, “Kadro işi tamam” karşılığını verdi.


#Binali Yıldırım
#ABD
#Kudüs
#Çankırı
6 yıl önce