|

Pişmanlık masalı!

Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarları hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay, “pişmanlık” vurgusu yaparak kendilerini savunmaya çalıştı. Ali Bulaç, FETÖ için “Dışı hayli süslü cemaat vazosu” derken Şahin Alpay, “Bu hareketin karanlık yüzünü göremediğim için fena halde yanıldım” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 01:33 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
 Tutuklu sanıklardan Ali Bulaç
Tutuklu sanıklardan Ali Bulaç

FETÖ’nün yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma sonunda Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay’ın da aralarında bulunduğu 22'si tutuklı 31 sanık hakim karşısına çıktı.

DIŞI SÜSLÜ VAZO

Duruşmada ilk olarak savunma yapan tutuklu sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay, “Pişmanlık” masalları anlattı. Bulaç, darbe girişiminin, 40 yıllık bir yapının illet ve ayıplarını ortaya çıkardığını belirterek, “Dışı hayli süslü cemaat vazosu, 15 Temmuz’da bir darbe ile yere düştü, paramparça oldu. İçinden yüz kızartıcı ayıplar, kusurlar, illet ve cürümler orta yere saçıldı” ifadelerini kullandı.Tutuklu sanık Şahin Alpay da söz konusu hareketle ilgili hayal kırıklığının 15 Temmuz darbe girişimiyle patlak verdiğini anlatarak Alpay, savunmasına şöyle devam etti: “İtiraf edeyim ki o güne kadar hareketin gayrimeşru işlere karışan bir karanlık yüzü olduğunun bilincinde değildim.”


YANILMIŞLIK DUYGUSU

“Kimi Gülen hareketi mensuplarının şu veya bu ölçüde 15 Temmuz darbe girişimine katılmış olduklarına dair emareler beni şok etti ve derin bir yanılmışlık duygusuna boğdu.” Alpay, “Gülen hareketi mensuplarının bir askeri darbe girişiminde şu veya bu ölçüde rol alabilecekleri aklımın ucundan geçseydi asla Zaman gazetesinde yazmazdım. 15 Temmuz darbe girişimini lanetliyorum. Bu nedenle Zaman’da yazdığım için pişmanlık duyuyorum. Bu hareketin karanlık yüzünü göremediğim için fena halde yanıldım” ifadelerini kullandı.

#FETÖ
#Zaman Gazetesi
#Ali Bulaç
#Şahin Alpa
7 yıl önce