|

PKK sığınakları 10 dakikada yerle bir

TSK, Kuzey Irak'ta bulunan PKK hedeflerine hava harekatı düzenledi. Dün 09.05-09.15 saatleri arasında Haftanin bölgesinde terör örgütüne ait mağara ve barınaklar imha edildi.

Yeni Şafak
08:04 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 10:01 - 1/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca anlık istihbaratlar değerlendirilerek Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesi ile Diyarbakır'ın Lice kırsalına hava harekatları düzenlediği, harekatların ardından görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü bildirildi.



Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün 09.05 ile 09.15 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde İHA'lar ile tespit edilen mağara ve sığınaklarda bulunan bölücü terör örgütü mensupları, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.



Aynı bölgede 12.04 ile 13.31 saatleri arasında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu ise Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca düzenlenen hava harekatında tespit edilen altı hedef (sığınak ve mağaralar) ateş altına alınarak imha edildi.



Lice kırsalına hava harekatı düzenlendi


Ayrıca dün 18.02 ile 18.07 saatleri arasında Diyarbakır'ın Lice kırsalında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca gerçekleştirilen hava harekatında, bölgede tespit edilen hareket halindeki iki hedef (bölücü terör örgütü mensupları) ateş altına alınarak imha edildi.



Harekatların ardından görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü


#PKK
#Terör operasyonu
8 yıl önce