|

PKK’nın kuryesi FETÖ evinde çıktı

FETÖ’nün, PKK ile işbirliği bir kez daha netleşti. Polisin "canlı bomba şüphelisi" olarak aradığı bir teröristin notunu, örgütün üst düzey elemanlarına götürmek isteyen kurye yakalandı. Kurye Hüseyin Ş.'nin Şanlıurfa'da FETÖ'ye ait evlerde kaldığı ortaya çıktı. Evde kalan öğrenciler "Biz anlamıştık ama abiler getirdiği için itiraz etmedik" diye ifade verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:00 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Polisin “canlı bomba şüphelisi” olarak aradığı bir teröristin notunu, örgütün üst düzey elemanlarına götürmek isterken yakalanan kurye Hüseyin Ş.'nin Şanlıurfa'daki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait evlerde kaldığı ortaya çıktı. Kuryeyle aynı evde kalan 3 öğrenci ise emniyetteki ifadesinde, “Biz PKK'lı olduğunu anladık ama ağabeyler getirdiği için itiraz edemedik” dedi.



NOTU YUTMAYA ÇALIŞTI


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üç gün önce bir ihbar üzerine Mardin'e giden otobüsü durdurdu. Polis, PKK'nın kuryesi olduğu şüphesiyle otobüste bulunan Hüseyin Ş.'yi gözaltına almak istedi. Bu sırada, Hüseyin Ş. cebinden çıkardığı notu yutmaya çalıştı. Hemen müdahale eden polis ekipleri, notu kuryenin elinde aldı.



EVDEN GÜLEN'İN KİTAPLARI ÇIKTI


Harran Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen Hüseyin Ş., daha sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Sorguda Hüseyin Ş.'nin kaldığı evi öğrenen polis, buraya baskın düzenledi. Ancak PKK'ya ait hücre evi bekleyen polis ekipleri, FETÖ'ye ait bir evle karşılaştı. Evde Abdullah Öcalan'ın kitaplarının yanı sıra Fetullah Gülen'e ait kitapların da çıktığı öğrenildi. Yapılan baskında, kurye Hüseyin Ş. ile birlikte kaldığı tespit edilen 3 öğrenci gözaltına alındı. Emniyette FETÖ'nün avukatlarını reddeden öğrencilerin ifadelerinde, “PKK'lı olduğunu anladık, Abdullah Öcalan'ın kitapları vardı. Ama abiler getirdiği için itiraz edemedik” dedi. Söz konusu 3 öğrenci ifadesinde ayrıca FETÖ'nün evlerinde 'ev abisi' olarak nitelendirilen kişinin isminin “Bekir” olduğunu söyledi.



KOD İSİM KULLANIYORDU


Ancak yapılan incelemede 'abi'nin kod isim kullandığı, “Bekir”in de kod ismi olduğu ortaya çıktı. 3 öğrenci kendilerine abilik yapan söz konusu kişinin isminin Hasan S. olduğunu ise emniyette öğrendi. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, emniyet güçlerinin yaptığı araştırma sonucu kurye Hüseyin Ş.'nin Mardin'e götürdüğü notla ilgili önemli bir bilgiye ulaşıldı. Söz konusu notu kaleme alan teröristin, emniyetin kayıplarında “canlı bomba şüphelisi” olarak geçen Bahoz kod adlı Mehmet Erber olduğu ortaya çıktı.



ÜST ELEMANLARA GÖTÜRÜYORDU


Kurye Hüseyin Ş.'nin söz konusu notu terör örgütü PKK'nın üst düzey elemanlarına götürdüğü belirlendi. İsimlerinin deşifre olduğunu ve haklarında arama kararı çıkarıldığını, bu yüzden de 15 gündür bir evde sıkışıp kaldıklarını anlatan Mehmet Erber'in yazdığı notta, şunlar yer aldı: “Bunun dışında çalışmalarımız devam ediyor. Siverek ve Hilvan'da arkadaşlar var, orada çalışma yürütüyorlar. Bir de elimizde şervanlar (dağa gönderilmeye hazır eleman) var. Haber gelmediği için burada tutuyoruz. Acil bir adres verebilirseniz şervanları yollayalım. Notu getiren arkadaş güvenilir ve iyidir. Size bir e posta adresi verecek. Onu sadece ben kullanıyorum. Oradan taslaklara mesaj bırakarak istediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Ne yapmam gerekiyorsa sizden haber bekliyoruz. Burada sıkıştık...”


#fetö
#pkk
#Kurye Hüseyin Ş
8 yıl önce