|

PKK'nın 'pişmanlık' yalanına baskın

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde PKK'dan kaçtığını söyleyip teslim olduktan sonra serbest bırakılan A.D.'nin evinde yapılan arama ile bölücü terör örgütünün bölgedeki hendek planını yıllar önce tasarladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:35 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:38 - 6/01/2016 Çarşamba

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde PKK'dan kaçtığını söyleyip teslim olduktan sonra serbest bırakılan A.D.'nin kaldığı bir evde yapılan aramada Kalaşnikof tüfek, mermiler ile savunma tipi el bombaları ele geçirildi. Ortaya çıkan ilginç gereçek ise A.D.'nin örgütten kaçmadığı, örgüt tarafından daha sonra kullanılmak amacıyla Türkiye'ye gönderilmesiydi.



PKK'dan kaçan A.D. 9 Kasım 2014'te Koçyurdu Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim oldu.

Teslim olduktan sonra serbest bırakılan A.D., Koçtepe Köyü'ndeki babası H.D.'nin evinde ikamet etmeye başladı. Güvenlik birimleri yaptıkları çalışmada A.D.'nin örgütten kaçmadığı, silah ve teçhizatı ile birlikte örgüt tarafından sonraki dönemlerde kullanılabilmek amacıyla bilerek gönderildiğini belirledi. Jandarma ekipleri A.D'nin kaldığı baba evinde yaptığı aramada 1 Kalaşnikof tüfek, tüfeğe ait 5 şarjör, 148 fişek, 2 savunma tipi fünyeleri takılı el bombası, 1 örgüt kıyafeti, 1 şarjörlük, 2 el bombası kütüklüğü ele geçirildi. Bu olay PKK'nın bölgedeki hain planlarını çok önceden kurguladığını gözler önüne serdi. HDP'nin her fırsatta savunduğu hendekler

HDP'nin her fırsatta bölgedeki çatışmalardan devleti sorumlu tutması bir kez daha çürüdü. PKK'nın çözüm süreci ile sözde silah bırakma ve teslim olma adı altında şehirlere gönderdiği dağ kadrosundaki teröristlerin gerçek niyetleri bu operasyonla ortaya çıktı. HDP'nin her fırsatta savunduğu hendekler PKK'nın 2013 ve 2014 yıllarında şehirlere teslim olmaya gönderdiği militanların eseri. 23 Mart 2013'ten Mayıs 2015'e kadar gerek yurtiçinde gerek yurtdışında 946 terörist teslim olmuştu.



4 bini kırsalla kent arasında geçiş
yapıyor


2013'ten başlayarak 2014'te PKK, militan sayısını yüzde 50 oranında artırdı. Silahlı ve eğitimli terörist sayısı 30 bini aştı. Bunun 4 bini kırsalla kent arasında geçiş yapabileceklerden oluşuyor.





#PKK
#HDP
#KCK
#TSK
#hendek
#Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz​
#Şırnak
8 yıl önce