|

PKK’nın 40 metrelik silah tüneli

PKK'nın Suriye kolu PYD, Türkiye'ye terörist transferini sürdürüyor. PKK'lıların, Suriye'den Mardin Nusaybin'e eleman ve silah nakliyesi için 40 metrelik tünel kazdıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 02:48 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Suriye’den 
Nusaybin’e 
kadar 
kazmışlar
Suriye’den Nusaybin’e kadar kazmışlar

PKK’lı teröristlerce Suriye’den Mardin’in Nusaybin ilçesine, kadro, silah ve mühimmat aktarımlarında kullanmak üzere kazımı devam eden yaklaşık 40 metre uzunluğunda tünel bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Suriye ile 151,6 kilometre sınırı olan Mardin’in sınır güvenliğini sağlamak amacıyla Valilik ve MİT Bölge Daire Başkanlığı koordinesinde, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının katkılarıyla yoğun çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.

BİR UCU SURİYE’DE

“Bu çalışmalar kapsamında bugün PKK/KCK, PYD/YPG terör örgütü mensuplarınca Suriye bölgesinden Nusaybin ilçesine, ülkemize yönelik kadro, silah ve mühimmat aktarımlarında kullanmak üzere kazılan ve yaklaşık 40 metre uzunluğunda halihazırda kazımı devam etmekte olan bir tünel tespit edilmiş” denilen açıklamada, tünelin imhasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Kaçırdıkları
    muhtarı
    katlettiler
  • Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı tespit edilen Kadıköy muhtarı Nurettin Altun, başından vurularak öldürülmüş halde bulundu. Muhtar Altun’un kardeşi Şahabettin Altun’un Büyükçiftlik Jandarma Komutanlığına müracaatta bulunarak ağabeyinin 12 Ağustos’ta sabah saatlerinden itibaren kayıp olduğunu ve terör örgütü PKK tarafından kaçırılmış olabileceğini bildirdi.
  • İŞBİRLİKÇİLER KANDIRMIŞ
  • Altun’u bulmak için yapılan istihbari çalışmalarda, PKK’nın, işbirlikçi 2 şahsı muhtara gönderdiği, işbirlikçilik yapan şahısların PKK’nın kendisine herhangi bir zarar vermeyeceğini belirtmesi üzerine muhtarın kendi isteğiyle işbirlikçilerle birlikte teröristlerle buluşmak üzere köyden ayrıldığı belirlendi. Muhtarı arama çalışmaları sürerken Yeniışık Basamak mezrası kırsalında Nurettin Altun silahla başından vurularak öldürülmüş halde bulundu. Valilik, PKK yanlısı internet sitelerinde muhtarın örgüt tarafından öldürüldüğü yönünde açıklamalar olduğunu duyurdu.
#PKK
#Nusaybin
#Tünel
7 yıl önce