|

Rahip Santoro 'aziz' olacak

Trabzon'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Katolik rahip Andrea Santoro'nun "aziz" ilan edilmesi için süreç başlatılıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 11/02/2006 Cumartesi
Güncelleme: 10:45 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Santoro için Roma'da düzenlenen cenaze töreninde konuşan Kardinal, Rahip Santoro'nun "şehit" statüsünde olduğunu ve "Aziz" ilan edilmesi için gerekli süreci en kısa sürede başlatacaklarını açıkladı. Santoro'nun naaşını ziyaret eden İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gianfranco Fini de, Santoro'nun annesiyle görüştüğünü belirterek, "Oğlunun katilini bağışladı. Başbakan Erdoğan'ı arayıp bunu anlatacağım. Rahip Andrea, -Türk meslektaşımın ifadesiyle söylüyorum- ülke yetkilileri tarafından da hayırsever olarak bilinen biriydi" dedi. Törene, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Uğur Ziyal de katıldı.

NEDEN SAINT JOHN KİLİSESİ?

Vatikan'da yaptığı araştırmalarla tanınan yazar Aytunç Altındal, cenaze töreni için Saint John Bazilikası'nın seçilmesine dikkat çekti ve "Vatikan'ın rahibi aziz ilan etmesinden sonra Türkiye'ye yönelik yeni bir girişim başlatılacağını" söyledi. Altundal, Santoro'nun üç ayrı mucize gösterdiği iddia edilerek apar topar aziz ilan edileceğini ve ardından onun adına Trabzon'a büyük bir kilise yaptırılacağını savundu. Papa'nın da Türkiye ziyareti sırasında Trabzon'u mutlaka ziyaret edeceğini söyleyen Altındal, Vatikan'ın "ekümenik" planları için cinayeti fırsat bildiğini kaydetti.

  • ROMA----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce