|

Reklamdan kısarak ucuza üretim yapıyor

Pak Kağıtçılık, kağıt üretiminde rakiplerinin yaptığı büyük yatırımlara karşılık küçük yatırımlarla dev markalara özel üretim yapıyor. Firmanın, bu hizmetinin yanında bir de Lora markası bulunuyor

Fahri Sarrafoğlu
00:00 - 10/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 23:35 - 9/07/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Reklamdan kısarak ucuza üretim yapıyor
Reklamdan kısarak ucuza üretim yapıyor

Pak firması kâğıtçılık üretiminde firmalardan farkını özel marka kâğıtlarda gösteriyor. Müşterilere PL(Private Labell) yani özel marka kâğıt üretme hizmeti veren firma, bu hizmetle isteyen müşterilere özel marka kağıt üretiyor. Pak kağıt üretiminin önemli kısmını büyük gruplara PL hizmeti vererek piyasada marka bilinirliği oluşturmayı hedefliyor. Pak kâğıtçılık Genel Müdürü Zeynel Önal, pak kağıdın kağıt üretiminde lider kağıt üreticileriyle aynı teknolojiye sahip olduğu için A kalitede üretim yaptığını söyledi.

EN BÜYÜK YATIRIM

Farklarının büyük yatırımlar yapmaktan ziyade büyük gruplara özel marka kağıt üretimi hizmet vermek olduğunu belirten Önal, özel marka kağıt üretiminde profesyonellikleri ile marka haline geldiklerini vurguladı. Yatırım miktarının 5 milyon YTL, üretim kapasitelerinin de yıllık 20 bin ton olduğunu söyleyen Önal, PL üretiminde ilk temizlik fabrikasını kurduklarına dikkat çekerek, bu konuda Türkiye'de ve Ortadoğu'da yapılmış en büyük yatırım olduğunu dile getirdi. Önal, “Reklâm ve pazarlamaya ayrılan bütçeler üretim maliyetlerine yansımak zorundadır. Pak kâğıtçılık PL üretimi yaparak bu durumu ortadan kaldırmakta ve müşterilerine piyasada marka bilinirliği oluşmuş ürünlerle aynı kalitedeki ürünü çok daha ucuz fiyatlarla sunabiliyor” dedi. Önal, PL üretiminde en önemli avantajın reklam ve pazarlama bütçelerine gerek duyulmaması olduğunu ifade etti.

ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

Önal, Pak Kağıt'ın çevre dostu olduğunu, seçilen tüm materyallerin dönüşümlü olması konusunda özel olarak hassasiyet gösterdiklerini belirtti Konuyla ilgili tüm yasa ve tüzüklere uyduklarını söyleyen Önal, “PL, toplam kalite felsefesi çerçevesinde planlı üretim yaparak, makine parkını teknik anlamda denetim altında tutarak enerji tasarrufu sağlıyoruz. Buradan sağladığımız avantaj da doğrudan tüketiciye yansıyor. Bunun yanı sıra Lora markasıyla da bayilik ağı oluşturuyoruz” dedi.



16 yıl önce