|

Rezidansı dijital üsse çevirmiş

FETÖ’nün firari finansörü Akın İpek’in, şirketlerine operasyon yapılacağını anlayınca rezidanslarını dijital üsse çevirdiği ortaya çıktı. İpek’in Ankara’daki üç rezidansına operasyon yapan polis, 13 çuval dijital malzeme ele geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:39 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ’nün firari finansörü Akın İpek
FETÖ’nün firari finansörü Akın İpek

FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle şirketleri TMSF’ye devredilen, kendisi hakkında da 77 yıl hapis istemiyle dava açılan firari Akın İpek’in rezidanslarını dijital üs yaptığı tespit edildi. 1 Eylül 2015’te yapılan operasyondan bir gün önce özel uçağıyla İngiltere’ye kaçan İpek’in üç rezidansının olduğu ortaya çıktı.

13 ÇUVAL DİJİTAL
MALZEME ÇIKTI

İpek’in rezidanslarıyla ilgili emniyete bir ihbar yapılan Polis, ihbar üzerine kısa bir süre önce 2’si İncek Loft, biri de Oran’da bulunan rezidanslara baskın düzenledi. Evde yapılan aramada toplamda 13 çuval dijital malzemele ele geçirildi. İpek’in şirketlerine operasyon yapılacağını anlayınca kendisinin ve ailesinin kullandığı dijital malzemeleri, delil oluşturmaması için sıfırlarıyla değiştirerek bu rezidanslarda depoladığı belirtildi.


ONLARCA TELEFON
VE BİLGİSAYAR

13 çuval dijital malzeme Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Bürosu’na götürüldü. İncelenmesine başlanan dijital malzemelerin arasında onlarca telefon ve bilgisayar ile yüzlerce CD, DVD ve hard diskin olduğu öğrenildi. Söz konusu telefonlardan bazılarının piyasa değeri yaklaşık 20 bin TL olan Vertu marka telefonlardan olduğu kaydedildi.

DRONE DA BULUNDU

İpek’in rezidanslarında dijital malzemelerin yanı sıra sarı, kırmızı ve gri renklerde küçük altın parçalarının bulunduğu ifade edildi. Ayrıca rezidanslarda üzerinde hafıza kartı bulunan droneların da ele geçirildiği öğrenildi.

#Akın İpek
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce