|

"Sadece AK Partili ve MHP'li kardeşlerim değil"

Referandum sürecine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece AK Partili ve MHP'li kardeşlerim değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da Cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' demesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:06 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 17:39 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da konuşuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da katıldığı toplu açılış töreninde halka hitap etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:


"Adıyamanlı yiğitler şehitler tepesini boş bırakmadıkça hiç kimse bu ülkeye diz çöktüremeyecek. Bu katillerden döktükleri kanın hesabını muhakkak soracağız, hiç şüpheniz olmasın. Dün toprağa verdiğimiz Ahmet Oktay ve bekçimiz İbrahim Kete'ye Allah'tan rahmet diliyorum.



Terör örgütü döktüğü kanda kendisi boğulacak

Bu ülkeyi bölemeyecekler, kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar. Terör örgütü döktüğü kanda kendisi boğulacak.



Sadece AK Partili ve MHP'li kardeşlerim değil

Bu meydan Adıyaman'ın kararının şimdiden 'tabiki evet' olduğunu gösteriyor. Adıyaman'dan tarihe geçecek rekor düzeyde bir oranla sonuç bekliyorum. Sadece AK Partili ve MHP'li kardeşlerim değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne evet demesini bekliyorum. Bu sistem 80 milyonun tamamının geleceği içindir.




'Halkçılık' yaptıklarını iddia ediyorlar

Muhalefet sandığın rengini gördüğü için tezlerini anlatmak yerine insanımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Milletimizi kutuplaştırmaya, süreci ısrarla rejim tartışmalarına yöneltmeye çalışıyor. Biz onların seviyesine inmeyeceğiz. Atalarımızın dediği gibi; 'ardıcın közü olmaz yalancının sözü olmaz'. Konu faizcilerin çıkarlarını savunmaya gelince en ön safta yerlerini alıyorlar. Halkın arasına girmeden, esnafın çayını içmeden 'halkçılık' yaptıklarını iddia ediyorlar. Tek adamlık CHP'nin işidir. Bunlar İl Başkanlarını Vali yaptılar Vali.


Biz sistem inşa ediyoruz sistem

Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'a anayasa kitapçığı fırlatmasıyla bu ülkenin nasıl krize girdiğini biliyoruz değil mi? Bunu CHP'lilerin daha iyi bilmesi lazım. İki icra sistemi birleştiriliyor. Yürütme sorumluluğunu Cumhurbaşkanı alıyor. Burada milletimiz hesabı kimden soracağını biliyor. Biz bir sistem inşa ediyoruz sistem. Biz bu sistemi, ülkemizin istikrarının teminatı olacağı için istiyoruz.



16 ay iktidar. Orada istikrar, orada güven olur mu! Bunları gördük. Yeni sistemde seçilen Cumhurbaşkanı 5 yıl süreyle programını parlamentoyla uygulama imkanı buluyor. Cumhurbaşkanı, 2 kez seçilebilecek. AK Parti'nin 14 yıllık iktidarında yaptıklarını gördünüz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerji sistemine varıncaya kadar...



Biz gencimizi 15 Temmuz'da gördük

Artık gençler parlamentoya gidiyor. Seçilme yaşını 18'e indiriyoruz. Dediler ki 'çocuğa mı bırakacağız parlamentoyu' . Biz gencimize inanıyoruz. Biz gencimizi 15 Temmuz'da gördük. Gencimizin F16'ların tankların karşısında nasıl durduğunu gördük. Bu gençliğe güvenmeyeceksin de hangi gençliğe güveneceksin. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Biz buna inandık. Fatih, 21 yaşında bir çağ kapayıp bir çağ açtı mı! Artık yorgun bitkin bir parlamento değil, dinamik bir parlamentoyu inşa ediyoruz. Ben gittiğim ülkelerde 25 yaşında bakanlar görüyorum, bizde de olacak. Yeni kabinede gençlere yer vereceğiz. Gençleri oraya layık görmeyenler şoke olacak. Bu seçimde en çok ben sizlere güveniyorum. Çünkü, 10 milyona yakın genç oy kullanacak. Sıradan bir olay değil bu."









#Recep Tayyip Erdoğan
#Adıyaman
7 yıl önce