|

SAT Komutanlığı iddianamesi hazır

Fethullahçı Terör Örgütü’nün SAT Komutanlığı’nda yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame tamamlandı. 42’si tutuklu, 7’si yakalama emriyle aranan ve 3’ü adli kontrolle serbest bırakılan toplam 52 şüphelisi bulunan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Yeni Şafak
11:30 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:32 - 19/07/2017 Çarşamba
Diğer
Arşiv
Arşiv

FETÖ/PDY'nin SAT Komutanlığı'ndaki personel ve Deniz Kuvvetleri'ndeki imam yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame tamamlanarak Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, İddianamede FETÖ'nün sözde Deniz Kuvvetleri Yapılanması yani 'mahrem imamlar' listesinde yer alan şüphelilerden Servet M., Emrullah M., Ahmet T., Nihat M., Yusuf B., Önder Y., Kemal I., Sadık Y., Orçun S., Mustafa G., Ebubekir A., Fatih D., Enes H. ve Salih Ç.'nin darbe girişimi sırasında görevlerini sürdükdükleri kaydedildi.

İddianamede darbe girişiminden önce ve sırasında alt hiyerarşilerine verdiği talimatların zincirleme olarak en alt kademede bulunan ve 'öğrenci' olarak tabir edilen Deniz Kuvvetleri'nce aynen uygulandığı, darbe girişiminin İstanbul'daki SAT ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı faaliyetlerinin bu şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.

#15 Temmuz Darbe Girişimi
7 yıl önce