|

Seçim yenilgisi Kılıçdaroğlu'nda travmaya sebep oldu: Kazanacağımıza çok inanmıştık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisine ilişkin yaptığı yeni açıklamada, "Hepimiz kazanacağımıza çok inanmıştık. Kazanamayınca bunun getirdiği ciddi bir travma oldu." dedi. CHP'li Barış Yarkadaş'a konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu hayal kırıklığını kronik hale getirmek doğru değil. Bir nehri yüzdük kıyısına kadar geldik ama çıkamadık." diyerek göreve devam edeceğinin sinyalini verdi.

19:42 - 7/07/2023 Cuma
Güncelleme: 20:00 - 7/07/2023 Cuma
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında girdiği 12'nci seçimden de boynu bükük ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tabanı ve seçmenlerden gelen 'istifa et' çağrılarına kulak tıkadı. Partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu kendi kişisel tercihleri doğrultusunda yeniden dizayn eden Kılıçdaroğlu'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu isyan bayrağı açtı. 'Topyekün değişim' çağrısı yapan İmamoğlu'na kapıyı kapatan Kılıçdaroğlu, "
Genel Başkanlık şirket yönetmeye benzemez"
demişti.

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, TV 100 canlı yayınında, Kılıçdaroğlu ile yaptığı 'seçim' temalı görüşmenin detaylarını aktardı.



Seçim yenilgisi Kılıçdaroğlu'nda travmaya sebep oldu: Kazanacağımıza çok inanmıştık

Seçim yenilgisi nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun travma yaşadığını söyleyen Yarkadaş,
"'Bu yerel seçimle ilgili insanlarda büyük bir umutsuzluk dalgası var. Onu sizle gözlemliyorsunuzdur. Bir mesajınız olur mu?’ sorusuna Kılıçdaroğlu, ‘Hepimiz kazanacağımıza çok inanmıştık. Kazanamayınca bunun getirdiği ciddi bir travma oldu.' yanıtını verdi"
diye konuştu.

"Hayal kırıklığını kronik hale getirmek doğru değil"

Kılıçdaroğlu'nun Yarkadaş'a yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bu travmayı hepimiz bir şekilde hissettik ya yani ben de dahil olmak üzere, bir beklentinin karşılanmaması ya da bir gerçekleşmemesinin getirdiği bir hayal kırıklığı vardı ama
bu hayal kırıklığını kronik hale getirmek doğru değil.

"Nehri yüzdük kıyısına kadar geldik ama çıkamadık"

Bir nehri yüzdük kıyısına kadar geldik ama çıkamadık
şimdi biz o nehri yüzmeye devam edeceğiz karşıya geçeceğiz nehir akıyor biz de yüzüyoruz’ yanıtını verdi."


#Kemal Kılıçdaroğlu
#Seçim
#CHP
#Barış Yarkadaş
1 yıl önce