|

Şehide 'merhaba anne' vedası

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan polis memuru Mehmet Uyar, Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Uyar’ın 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar üzerinde İngilizce “Merhaba anne” yazılı tişörtle törene katıldı.

Yeni Şafak
07:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 03:14 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lıların şehit ettiği polis memuru Mehmet Uyar (30) için ilk tören Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde yapıldı. Uyar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Bağlar ilçesindeki Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirildi. Meslektaşlarının omuzlarına alınan şehidin cenazesi, katafalka konuldu. Törende Uyar için dua edildi, şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve hamile polis memuru eşi Nedime Uyar, gözyaşlarına hakim olamadı.



UYAR'IN VEDASI AĞLATTI


4 Aylık hamile olan ve törene üzerinde İngilizce “Hello Mommy” yazılı bebek resimli tişörtle katılan şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın polis eşi Nedime Uyar, uzun süre tabuta bakarak gözyaşı döktü. Eşinin cenazesi ambulansla geçerken gözyaşlarına boğulan polis memuru Nedime Uyar, meslektaşlarının yardımı ile ayakta durabildi. Şehidin eşinin Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ve askeri komutanlar teselli etti.







ALÇAKÇA SALDIRI


Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi, Hüseyin Aksoy, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör eylemlerinin son günlerde atarak devam ettiğini söyledi. Vali Aksoy, “Türkiye Cumhuriyeti bu anlamda bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte, terörle mücadelesine kararlılıkla devam edecektir” dedi. Törende şehit polis memuru Mehmet Uyar'a toplu halde dua edilmesinin ardından, tabutu meslektaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı. Uyar'ın naaşı memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine gönderildi.







Hakkını helal et ağabey


Şehidin naaşı Manisa'nın Salihli İlçesi Güneş Mahallesi'ndeki evin önüne getirildi. Şehidin kız kardeşi Ümmühan Pınar, ağabeyinin fotoğrafını öpüp gözyaşı döktü.Helallik alındıktan sonra cenaze, Hamidiye Camii'ne getirildi. Camide ağabeyinin tabutuna sarılan astsubay Murat Uyar, “Hakkını helal et ağabey, ben senin evini taşıyacaktım tabutunu taşımak nasip oldu” dedi. Şehidin naaşı, Salihli Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.


#Hüseyin Aksoy
#Mehmet Uyar
#Nedime Uyar
9 yıl önce
default-profile-img