|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2017 Pazar
Güncelleme: 09:55 - 30/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yelkenler dünyaya açılacak
Yelkenler dünyaya açılacak
Afyon'da klasik müzik rüzgarı

Kültür Bakanlığı ve Afyon Belediyesi’nin katkılarıyla 2-10 Mayıs tarihlerinde, 16’ncısı düzenlenecek olan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, yerli ve yabancı 27 sanatçıyı ağırlayacak. Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’dan 8 sanatçı ve 19 Türk sanatçının yer aldığı festivalde ayrıca; Kerimcan Güleryüz, David Danel, Ivan Siller, Nadir Ede, Erhan Konuk gibi sanatçılar, Afyonlu çocuklarla okullarında bir araya gelerek klasik müzik üzerine sohbet gerçekleştirecek. Hüseyin Başkadem’in Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği festivalde; Nadir Ede’nin fotoğraf sergisi de sanatseverlerle buluşacak.

Yazarları tek kitapta topladı

Saadettin Acar tarafından kaleme alınan Güzel Şahitlik kitabı, Profil Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitabın önsözünde yazar okuyucuyla şu bilgileri paylaşıyor: Elinizdeki kitap, 2000’li yıllardan bugünlere kaleme aldığım bazı metinlerin bir araya getirilmesiyle vücut buldu. Bu yazılarla ilgili, objektiflik gibi bir iddiam yok. Büyük analizler ve tespitler yaptığımı da söyleyecek değilim. Ele aldığım isimlerin hiçbirinin hakkını tam olarak verdiğimi de düşünmüyorum. Yalnızca hakkaniyet duygusu ve adalet kaydıyla, kültür-sanat-medeniyet davamıza hizmet ettiklerini düşündüğüm bazı isimleri işaret ettiğimi söyleyebilirim.

Görünmeyeni keşfedecek festival

Sahne Sanatları tarafından düzenlenen Festival 408, bu sene 4-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrencilerin hem üretici hem de yönetici olarak yer alacağı festivalin bu yılki mekanları, Bilgi santralistanbul Kampüsü, Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, KATS ve Atölye olacak. “Görünmeyen” temasıyla düzenlenecek festivalde eserlerin her biri duygulardan davranışlara, sosyal kabullerden mesleklere, kültürden sahneye görünmez kılınan unsurlara odaklanacak. Farklı temsil ve gösteri biçimlerinin yanı sıra film, atölye ve söyleşiler üzerinden ele alınacak.

Bıdık ile Köpük'ten
trafik kuralları

MAPFRE Sigorta, “Yol Güvenliği” kapsamında gerçekleştirdiği “Bıdık ile Köpük Trafikte” oyunu ile çocuklara trafik kurallarını eğlendirerek öğretiyor. Tiyatro Alkış tarafından özel olarak yazılan “Bıdık ile Köpük Trafikte” adlı çocuk oyunu 2 Mayıs'ta saat 11:00’de Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor. MAPFRE Vakfı Türkiye Sorumlusu Necla Aksoy; “Projemiz Türkiye’de bir ilke imza atarak İDO’nun İstanbul – Bandırma seferlerinde sergilendi. Oyunumuzun, 2017 yılında da birçok tiyatro sahnesinde yer alarak daha fazla çocuğa ulaşmasını hedefliyoruz” diyor.

Ruhunuzu dinlendirecek sergi

Aylin Örücü, iç dünyasından ipuçları verdiği “Suda İki Balık” isimli sergisi ile 20 Mayıs’ta Galeri Eksen’de sanatseverlerle buluşacak. Örücü sergisi için şu ifadeleri kullanıyor: “Varoluş sürecimizde her ne kadar, her gerçeği yaşamak zor olsa da umudu seçmek en insancıl olanı gibi geliyor bana. Kimi zaman gökyüzünde bir bulut, kocaman bir gözyaşı olabilirken, bazen de suda iki balık benim için bir aşkı temsil edebiliyor. Bombalara karşı huzur, bir tavşan uykusunda mümkün olurken, su yüzeyine ulaşmış bir kadın figürüyle ruhumu dinlenirken bulabiliyorum.’’ Sergi 30 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Gençler barış için söyleyecek

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, bahara 3 Mayıs’ta Barış için Müzik Gençlik Orkestrası’nın vereceği konserle veda ediyor. Adını barışın zorunluluğu ve müziğin gücüne olan inançtan alan Barış için Müzik Gençlik Orkestrası, Venezuela’da dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuk ve gençlerin hayatını müzikle değiştiren El Sistema ve sosyal dönüşüm hareketinin içinden yetişmiş Félix Briceño yönetiminde eğlenceli ve coşku dolu bir programla sezonu kapatacak.

Kahkaha dolu yolculuğa hazır olun

Türk sinemasında popüler mizahın en sevilen isimlerinden Çetin Altay ve Selen Seyven’i aynı öyküde buluşturan “Baş Belası” isimli komedi filmi 5 Mayıs Cuma günü sinemaseverlerle buluşuyor. Düğününe iki gün kala, yurt dışında bulunan babasının ricası üzerine Çanakkale'de bir cenaze törenine katılmak zorunda kalan Asya’nın İstanbul’a dönüşü, bir anda hayatının “en önemli” yolculuğu haline gelir. Tanışabileceği en saf ve en temiz kalpli insanlardan birisi olan Can ile tesadüf eseri karşılaşır ve macera başlar. Senaryosunu Yücel Öztürk’ün yazdığı, yapımcılığını ise Artist Film’in üstlendiği “Baş Belası” nı Tolga Baş yönetiyor.

Engelliler için el ele verin

Engelliler yararına düzenlenecek olan Eleleyiz Festivali, sanat ve moda dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla 6-7 Mayıs tarihlerinde Zorlu Center Raffles Hotel’de gerçekleşiyor. Eleleyiz oluşumunun kurucusu Sema Kafiye Öztürk’ün ev sahipliğinde yapılacak olan festivalde ünlü markalar açacakları stantlarla Engelsiz Tasarım (Enta) Mağaza projesine katkı sağlayacak. Alışverişin yanı sıra konser, söyleşi, imza günleri gibi etkinliklerle renklenecek olan festival, 09.00-22.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Yelkenler dünyaya açılacak

Türkiye’nin en uzun soluklu yelken organizasyonlarından biri olarak 16’ncısına imza atılan Turkcell Platinum Bosphorus Cup bu yıl 11-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Yelkenlerin fora edilerek Boğaz’ın en renkli gününe ev sahipliği yapan kupa, İstanbul’u tüm güzelliğiyle dünyaya tanıtma görevini de sürdürüyor. Yerli yabancı yaklaşık bin yelkencinin katılması beklenen yarışta tekneler Dolmabahçe’den start alarak Anadolu Hisarı şamandırası ve Çırağan şamandırası arasındaki hatta dümen kıracak.

Alanson sevenleriyle buluşuyor

Sanatçı Mazhar Alanson, resimlerini, şarkı sözlerini, notalarını, yazılarını, günlüklerini, fotoğraflarını hatta hatıra diye sakladığı her türlü kâğıt parçasını kullanarak kaleme aldığı “Mazhar Olmak” adlı kitabıyla kendi dünyasının kapılarını okurlarına açtı. Alanson kitabında hayatının tüm dönüm noktalarını paylaştığı, en sevilen şarkılarını nasıl yazdığını anlatıyor. Alanson'un özenle hazırladığı, şarkılarının perde arkasını gösteren “Mazhar Olmak” kitabını bugün saat 16.00’da D&R Marmara Forum’da sevenleri için imzalayacak.


Alışverişin tadını çıkarın

Birçok ünlü markanın ve Anadolu'nun yöresel lezzetlerinin yer aldığı Çadır Günleri ve Yöresel Tatlar Festivali başladı. Maltepe Belediyesi Organik Halk Pazarı alanında kurulan festivalde tekstilden, ayakkabıya, zücaciyeden, mutfak gereçlerine 30’a yakın ünlü marka ve 42 yöresel lezzet standı yer alıyor. Yüzde 70’e varan indirimlerin olduğu festival, 4 bin metrekarelik alan üzerinde misafirlerini ağırlıyor. Alışveriş severlerin gönlünü fethedecek festival, 14 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Bu yaz şıklığınızı
konuşturun

D’S Damat Ceremony serisi 2017 İlkbahar-Yaz koleksiyonu, siyah ve lacivertin hâkimiyetinin yanı sıra bordoya yer açıyor. Sezonun öne çıkan rengi beyaz, bu yaz smokin modasını da devralıyor. Renk kodlarıyla uyumlu koleksiyonda jakarlı kumaşlar duruşunuzu orijinallikle birleştirecek. Smokinin zarafetini ön plana çıkartan yelekler bu sezon kombinlerinizin vazgeçilmezi olurken, tarzınızı ortaya koyacak farklı papyonlar sizi kalabalıktan ayıracak. D’S Damat smokinler özel gecelerinizin kurtarıcısı olacak. Siyahın yanı sıra gece mavisi ve bordo renklerle üretilen rugan ayakkabılar ise, stilinizin tamamlayıcısı olacak.

İnterneti öğrenmeyen kalmasın

Pera Müzesi, eğitim programları kapsamında “Nesnelerin İnterneti” başlığıyla teknoloji üzerine bir atölye düzenliyor. Microsoft iş birliğiyle 6 Mayıs'ta gerçekleşecek atölye ile katılımcılar, nesnelerin internet erişimi ile birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu IoT’ye odaklanıyor ve ne tür donanımlarla akıllı nesneler ortaya çıkartılabileceği hakkında bilgi veriyor. 13-17 yaş grubuna yönelik hazırlanan atölye ile katılımcıların "Hangi teknolojileri kullanmalıyım, parçaları nereden bulabilirim, kod yazmaya nasıl başlarım, ilk prototipimi nasıl oluştururum?" gibi sorularına yanıt bulacak.




#Klasik müzik
#Konser
#Etkinlik
7 yıl önce