|

Sig Sauer gitti Girsan geldi

Güvenlik güçlerinin kullandığı ‘Sig Sauer’ marka silahlara ilişkin kriz sonrası Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Amerikan tabancalarından vazgeçiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 02:06 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Polis teşkilatı artık, Amerikan silahı Sig Sauer yerine yerli tabanca kullanacak.
Polis teşkilatı artık, Amerikan silahı Sig Sauer yerine yerli tabanca kullanacak.

Polis teşkilatı artık, Amerikan silahı Sig Sauer yerine yerli tabanca kullanacak. Son 8 yıldır yerli üretim silah alımlarını arttıran güvenlik güçleri, envanterini daha çok yerli ürünlerle dolduracak. Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı kampüsünde binlerce atış yapılarak test edilen ve fabrikası Giresun’da bulunan ‘Girsan’ marka tabanca da yerli ürünlerden biri. Girsan marka silahlardan 35 bininin emniyet personeline dağıtıldığı öğrenildi. Güvenlik güçleri Girsan’ın dışında Yavuz, Sarsılmaz ve Canik gibi Türkiye menşeili tabancaları da tercih ediyor.


ELDEN ÇIKARILACAK

ABD ambargosundan ötürü Türkiye’ye son 1,5 yıldır Sig Sauer silahı gönderilmiyor. Stokta az sayıdaki Sig Sauer ise kullanılmaya devam ediyor. Şimdi bu silahlar zamanla elden çıkarılacak ve yerine yerlileri konulacak. Ayrıca devlet, şimdiye dek yargı üyelerine de Sig Sauer veriyordu. Erdoğan’ın talimatıyla birlikte hakim ve savcılara da ihtiyaç halinde yerli silah temin edilecek. Girsan MC28SA model taktik silahın, envanterin yeni gözdesi haline geldiği kaydediliyor. Girsan tabancası, polis akademisinden mezun olan personele de dağıtıldı. 

#Silah
#Sig Sauer
#Girsan
6 yıl önce