|

Şike ve Ergenekon hakimleri sınırda yakalandı

Şike hakimi Bülent Kınay ile Ergenekon hakimi Fatih Mehmet Uslu, Yunanistan’a kaçmak üzereyken yakalandı. Pakistanlı mültecilerin arasına karışan iki FETÖ’cü hakimin kaçakçılara 3 bin Avro ödedikleri iddia edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 08:56 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ergenekon hakimi Fatih Mehmet Uslu ile Şike hakimi Bülent Kınay Yunanistan’a kaçmak üzereyken yakalandı
Ergenekon hakimi Fatih Mehmet Uslu ile Şike hakimi Bülent Kınay Yunanistan’a kaçmak üzereyken yakalandı

Edirne'de FETÖ şüphelisi, haklarında yakalama kararı olan eski iki hakim, Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandı. Alınan bilgiye göre, hakim ve savcıların kaçacağı bilgisi üzerine Edirne Jandarma ekipleri kaçma girişimindeki bir gruba operasyon düzenledi.

CİĞER YEMEYE GELMİŞLER!

Aralarında Pakistan uyrukluların da olduğu grubun içerisinde yakalanan 2 Türk vatandaşının sorgusunda yakalama kararları bulunan eski hakimler Bülent Kınay ve Fatih Mehmet Uslu olduğu anlaşıldı. FETÖ şüphelisi iki eski hakim gözaltına alındı. Gözaltındaki eski hakimlerden Kınay'a HSYK 16. Dairesince “futbolda şike davasına bakan hakimler için açılan incelemede üye hakim sıfatıyla inceleme başlatılmıştı. Eski hakim Uslu ise Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri arasında yer alıyordu. Uslu ve Kınay'ın insan kaçakçılarına 3 bin Avro verdikleri iddia edildi. Emniyete götürüldüğü sırada gazetecilerin "Yunanistan'a mı kaçacaksınz?" sorusuna Kınay "Ciğer yemeye geldik" diye yanıt verdi.

#FETÖ
#Şike
#Ergonokon
#Fatih Mehmet Uslu
#Bülent Kınay
6 yıl önce