|

Şimdi de tarih kaosu

MHP lideri Bahçeli kurultay tarihini 10 Temmuz olarak açıkladı. Ancak Çağrı Heyeti, kurultay için kendi tarihini açıklayacak. Çağrı Heyeti’nin de farklı bir tarih açıklaması ile bu kez farklı bir kaos yaşanacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Mahkeme kararının ardından MHP'de olağanüstü kaosu sona erdi ancak yeni anlaşmazlık tarih konusunda yaşanacak.


MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kurultay tarihini 10 Temmuz olarak açıklamasının ardından Çağrı Heyeti'nin de kongre için kendi belirlediği bir tarihi açıklayacağı öğrenildi. Çağrı Heyeti'nin de farklı bir tarih açıklaması ile birlikte MHP'de bu kez de kurultay tarihi karmaşası yaşanacak. Hem Genel Merkez hem de muhalifler, kendi kurultay tarihinin geçerli olacağını belirtiyor. İki taraf da ısrar ederse iki ayrı kongrenin toplanması gündeme gelebilecek.



MUHALİFLER ISRARCI


Partinin daha fazla yıpranmasını istemeyen Bahçeli, önceki gün seçimli olağanüstü kurultayın 10 Temmuz'da toplanacağını açıkladı. Bahçeli'nin verdiği tarihe karşı çıkan muhalifler, mahkeme tarafından atanan Çağrı Heyeti'nin tarihine uyulması gerektiğini belirtiyor. Hukukçulardan teknik konuda bir rapor hazırlamalarını isteyen Çağrı Heyeti'nin bu rapor sonucunda belirlediği kurultay tarihini bugün açıklaması bekleniyor. Muhaliflerin tarihinin Genel Merkez'in belirlediği tarihten farklı bir tarih olacağı ve bu tarih üzerinde ısrarcı olacakları belirtiliyor.



HAZIRLIKLAR BAŞLADI


MHP yönetimi ise 10 Temmuz'da yapılacak kurultay için hazırlıklara başladı. Salon kiralanmasının ardından davetiye gönderilecek delege listesinin hazırlığına başlandı. Hem Genel Merkez'in hem de muhaliflerin kendi belirledikleri tarihte ısrarcı olması halinde iki tarafında ayrı kongre yapması gündeme gelebilecek.


#MHP
#Çağrı Heyeti
8 yıl önce
default-profile-img