|

Şimdi inlerinden çıkarılıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma ofisine böcek koyduktan sonra Romanya'ya kaçan ve Türkiye'ye teslim edilen 2 polis hakkında, “Nereye kaçarsanız kaçınız sizi bulacağız. İşte Romanya’ya kaçtınız ve orada yakalandınız. Dedik ya bunları inlerinden çıkaracağız ve şimdi inlerinden çıkarılıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:10 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde ofisine dinleme cihazı konulanların dünyanın neresine giderlerse gitsinler bulunacağını söyledi. Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen “Tokatlılar Buluşması”nda konuşan Cumhurbaşkanı, “Başbakanın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle, kalkıp da başbakan hangi bakanla, uluslararası hangi bir başbakanla, neyi konuşuyor, bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Madem dürüsttün ya, sen emniyetin bir mensubusun, sen başbakanın yanında bir görevlisin ya. Peki niye kaçıp gidiyorsun o zaman? Nereye kaçarsanız kaçınız sizi bulacağız. İşte Romanya'ya kaçtınız ve orada yakalandınız. Dedik ya bunları inlerinden çıkacağız ve şimdi inlerinden çıkarılıyorlar” dedi.



BUNLAR ARKASINDA SAF TUTTUĞUMUZ İMAMLAR DEĞİL


Cumhurbaşkanı erdoğan, “Şimdi soruyorum; ey imamlar niye kaçıyorsunuz? Bunlar bizim arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil, bunlar farklı bir cins imamlar. Niye kaçıyorsunuz? Yoksa bir suçunuz, durun burada, niye gidiyorsunuz?” şeklinde konuştu. Erdoğan, bugün yaşanan sıkıntıların, bu coğrafyada bin yıldır yaşanan hadiselerden bağımsız olmadığını, mücadelenin farklı yöntem ve görünümlerle bugün de aynen devam ettiğini söyledi. Balkanlar'da 20 yıl önce olanların bunun bir parçası olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bizim son 12 yıldır yaşadıklarımız da asla bu bin yıllık mücadeleden ayrı değildir” değerlendirmesinde bulundu.



PARALEL, YEMEN'DEKİ MÜCADELENİN BİR DEVAMI


Erdoğan, bugün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Filistin'de, Libya'da ve Yemen'de yaşananların bunun bir parçası olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aynı şekilde çözüm süreciyle üstesinden gelmeye çalıştığımız mesele de aynı mücadelenin bir parçasıdır. Hatta paralel devlet yapılanması diye ifade ettiğimiz şer cephesiyle, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında verdiğimiz mücadele aynı tarihi sürecin bir parçasıdır. Başbakanın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle kalkıp da başbakan hangi bakanla, uluslararası hangi bir başbakanla neyi konuşuyor, bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Madem dürüsttün, sen emniyetin mensubusun. Sen başbakanın yanında bir görevlisin. Sen ne zamandan beri ajanlığa, casusluğa başladın. Peki niye kaçıp gidiyorsun o zaman? Nereye kaçarsanız kaçınız, sizi bulacağız. İşte Romanya'ya kaçtınız ve orada yakalandınız. Dedik ya, 'Bunları inlerinden çıkaracağız' şimdi inlerinden çıkarılıyorlar.”



Parlamenter sistem bekleme odasında


Darbeler, vesayetler döneminin geride kaldığını aktaran Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçimiyle Cumhuriyet tarihimizin yeni bir dönemine ilk adımı attık. Artık Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanımızı siz seçtiniz, millet seçti. Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunuyor. Yeni Türkiye'nin ilk işareti, 10 Ağustos'tu. Şimdi önümüzde 7 Haziran'da bir seçim var. Bu seçimi yeni Türkiye yolunda yeni anayasa ve başkanlık sistemi için bir fırsata dönüştürmeliyiz” dedi.



ÇOK BAŞLILIK MI ASLA


Salonda bulunanlara hitaben “400 milletvekilini vermeye hazır mıyız?” diye seslenerek bu konuda Tokatlıların birbirleriyle iletişim kurmalarını isteyen Erdoğan, “Bununla iş kalmıyor. İnşallah 400 vekille arzulanan, beklenen, istenen ne gelecek? Yeni anayasa gelecek. Yeni anayasa, yeni Türkiye'nin temel taşlarını oluşturuyor. Yeni anayasa ile ne gelecek? Onunla beraber de inşallah başkanlık sistemi gelecek. Çünkü, bizim hıza ihtiyacımız var. Çok başlılık, asla. Karar sürecini hızlandırmamız lazım” diye konuştu.



HEDEF MİLLİ İRADE


Karar süresi hızlanırsa 12 yılı geride kalan 30 yıllık süreçte, 3-4 trilyon dolarlık milli gelirin yakalayabileceğini dile getiren Erdoğan, “Bunu son devletimiz Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini ancak bu şekilde garanti altına alabileceğimize inandığım için istiyorum. Zaten kapanmış olan darbeler ve vesayetler dönemini tamamen tarihin tozlu sayfalarına gömmek, milli iradeyi en üste çıkarmak için bunu istiyorum” ifadelerini kullandı.



'Size Türkiye Yetmez'


- Salon dolarken, alanda üzerinde Erdoğan'ın mitinglerinden görsellerin yer aldığı, “Tokat Size İnanıyor”, “İstanbul Size Güveniyor, Mazlumlar Sizi Bekliyor” ve “Bu Şarkı Burada Bitmez, Size Türkiye de Yetmez” afişleri yer aldı.


- Salona dev Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın posterleri de asıldı.


- Etkinlikte Erdoğan geldikten sonra halk müziği sanatçısı Züleyha tarafından “Hey Onbeşli” isimli ağıt söylendi.


- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu.


- Salonda Çanakkale Savaşı'na Tokat'tan giden 15 yaşındaki askerleri temsilen çocuklar da yer aldı.


- Erdoğan, kendisine hazırlanan alandan farklı bir yerden salona çıktı. Çıkışta tribündeki engelli bir çocuğu sevdi.


- Erdoğan, 10 Ağustos seçimlerinde yüzde 62,3 oranındaki destekle şahsına teveccüh gösteren Tokat ve Tokatlılara şükranlarını sundu.


- Erdoğan, dün ayrıca Germanwings Havayolları uçağının düşmesiyle ilgili Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'u arayarak taziyelerini iletti.



Çanakkale'ye giden 15'liler burada


Tokat deyince bu yıl 100. yıl dönümüne ulaşılan Çanakkale savaşlarını anmadan geçemeyeceğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çanakkale bu milletin son 200 yıllık dönemindeki en büyük dönüm noktasıdır. 1800'lü yıllar boyunca süren yenilgiler ve kayıplar zinciri Çanakkale'de kırıldı. Milletimizin önünde yepyeni bir dönemin perdeleri burada açıldı. Bu zafer elbette kolay kazanılmadı. En son Balkan hezimetinin utancını yaşayan ordumuz asırlık gerileme döneminde maruz kaldığı kayıplar sebebiyle artık ayakta dahi durmakta zorlanan milletimizle el ele vererek, bu zaferi tarihe altın harflerle yazdı. Bunun için gerçekten çok büyük fedakarlıkları göze aldık. İşte sembolik olarak şu anda Çanakkale'ye giden 15'liler burada. Bana göre sol tarafta, salonun sağında. Bunlar kınalı kuzular...”



#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#parlamenter sistem
#başkanlık sistemi
#paralel
#yasadışı dinleme
9 yıl önce