|

Şimdi onlar düşünsün

Aslıyla ayırt edilmesinin çıplak gözle mümkün olmadığı sahte kimlik ve pasaport hazırlayan kalpazanlara ağır darbe vuruldu. Şebekenin en sadık müşterilerinin ise yurtdışına kaçmaya çalışan PKK, DEAŞ, FETÖ/PYD ve DHKP-C'li teröristler olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:25 - 21/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Aslıyla ayırt edilmesinin çıplak gözle mümkün olmadığı sahte kimlik ve pasaport hazırlayan kalpazanlara ağır darbe vuruldu
Aslıyla ayırt edilmesinin çıplak gözle mümkün olmadığı sahte kimlik ve pasaport hazırlayan kalpazanlara ağır darbe vuruldu

Vatandaşları dolandırarak kimlik bilgilerine el koyan iki şüpheli şahsın peşine düşen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu kişilerin yasadışı yollardan ülkeye göçmen girişi sağladığını ve tanzim ettikleri sahte pasaportlarla aranan şahısların yurtdışına kaçmalarını sağladıklarını belirledi. Ayrıca sahte para ve resmi belge basımı için matbaa olarak kullandıkları yere de operasyon düzenlendi. Çeşitli ülkelere ait pasaport, ikamet belgeleri ve vize ürettikleri belirlenen kalpazanların, bu belgeleri yasadışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışan PKK, DEAŞ, FETÖ/PYD ve DHKP-C gibi terör örgütü mensuplarına temin ettikleri ortaya çıktı.

ASLIYLA AYIRT ETMESİ GÜÇ

Operasyonda piyasa değeri 200 bin TL olan basılmaya hazır sahte paraya el kondu, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, sahte araç ruhsatı, ikamet izin kartı ve onlarca sahte resmi belge ele geçirildi. Oldukça profesyonel hazırlanan sahte evraklar sayesinde yurtdışına kaçan şahısların kontrol ve denetimlerden rahatça geçebildiği belirtilirken, sahte evrakların çıplak gözle aslından ayırt edilemediği öğrenildi. Sahte evraklar yalnızca sınır kapılarında bulunan teknik cihazlarla ayırt edilebiliyordu.

  • Çipli kimlik işine bile girmişler
  • Yapılan incelemede şüphelilerin çipli kimlik kartlarını kopyalamak için çipli kart temin ettikleri de ortaya çıktı. İstanbul’da bulunan pek çok noter, ilçe nüfus müdürlüğü, eğitim kurumu ve emniyet müdürlüğüne ait sahte mühür ve soğuk damga imal eden kalpazanların, yeni tip sürücü belgelerinin de birebir kopyasını yaptıkları ortaya çıktı. Aynı şebekenin sahte çek üreterek ticari işlemlerde kullandığı ve masum vatandaşları mağdur ettiği de öğrenildi.
#FETÖ
#PKK
7 yıl önce