|

Sözcü'nün 15 Temmuz'daki 'Erdoğan'ı bulduk' haberine soruşturma

Sözcü Gazetesi'nin 15 Temmuz darbe girişimi günü yayınladığı 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' haberi hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı bölgeye dair stratejik bilgiler ve koordinatlar yer alıyordu.

Yeni Şafak
14:12 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:38 - 8/08/2016 Pazartesi
Diğer

Sözcü Gazetesi'nin 15 Temmuz kanlı darbe günü darbe girişimi başlamadan saatler önce yer verdiği 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' haberi hakkında harekete geçildi.



Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın söz konusu haberle ilgili 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne silahla isyan', 'Cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı' ve 'Saldırı teşebbüsü öncesinde ve işlenmesi sırasında bu suçu kolaylaştırmak' suçları kapsamında gazete yöneticileri hakkında işlem yaptığı öğrenildi.



  1. Gökmen Ulu imzalı haberde; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı bölgeye dair stratejik bilgiler ve koordinatlar yer alıyordu. Ayrıca, bölgeden alınan yoğun güvenlik önemlerine ilişkin raporlar da 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce yayınlandı. Gece saatlerinde ise aynı bölgeye FETÖ'nün üniformalı teröristleri saldırı düzenledi.

Darbe soruşturması kapsamında

Bir süre önce başlatılan soruşturmanın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe soruşturması yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği de sürece ilişkin gelen ilk bilgiler arasında.







#Sözcü Gazetesi
#Marmaris
#Darbe girişimi
8 yıl önce