|

Suriyeli hastalara ücretsiz ameliyat

Reyhanlı’da Suriyeliler için kurulan Özel Emel Hastanesi’ne hafta sonları giden gönüllü uzman doktorlar 2 yılda 2 bin 500 ameliyat gerçekleştirdi. Suriyeli mültecilere hizmet veren hastanede, el ve ayakları kopan yaralılar için protezler de hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 23:28 - 7/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmeti vermek için Sağlık Bakanlığı'nın özel izni ile Reyhanlı'da kurulan Özel Emel Hastanesi'nde 2 yılda 2 bin 500 ameliyat gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir tarafından Özel Emel Hastanesi'ne yönlendirilen Suriyeli yaralılar, hafta sonu İstanbul'dan giden gönüllü uzman doktorlar tarafından ameliyat ediliyor. Ensar Hastanesi Başhekimi Dr. Hamdi Osmanoğlu'nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ameliyatlarda hastalardan ücret alınmıyor.



15 KADROLU DOKTOR VAR


Suriye İnsani Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Çetin Yalçın, hastaneye başvuran hastaların ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için Suriyeli olmalarının yeterli olduğunu belirtti. Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'daki değişik özel ve devlet hastanelerinde görev yapan 2 göz hastalıkları uzmanı, 2 de genel cerrah, Suriyeli yaralıları tedavi etmek için Reyhanlı'daki Özel Emel Hastanesi'ne gitti. Aralıksız çalışan 2 göz doktoru 2 günde 30 katarak ameliyatı gerçekleştirdi. Genel cerrahlar da Suriyeli mültecilerin yaralarına müdahale etti. 15 kadrolu doktorun bulunduğu Özel Emel Hastanesi'nde, tomografi, MR ve görüntüleme cihazı ile göz ameliyatlarında kullanılan lazer cihazları bulunuyor.



PROTEZLER DE ÜCRETSİZ


Suriyeli mültecilere hizmet veren Özel Emel Hastanesi'nde modern protez merkezi de yer alıyor. Burada savaşta el ve ayakları kopan yaralılar için protez el ve ayak hazırlanıyor. Büyük bir titizlikle uzman kontrolünde yaralılara takılan protezlerle Suriyeli mültecilerin toplumdan kopmalarının önüne geçiliyor. Hastalara takılan protezlerden de ücret alınmıyor.



#Özel Emel Hastanesi
#mülteciler
#suriye
9 yıl önce