|

Suriye’ye en çok yardım yapan kuruluşlar hedef

Terör listesine alınan Katar’ın en büyük yardım kuruluşlarından olan Qatar Charity, Sheikh Thani Bin Abdullah Foundation for Humanitarian Services (RAF) Suriyeliler başta olmak üzere açlık ile mücadele eden Afrikalılara ve İsrail ablukası altında bulunan Gazzelilere en çok yardım yapan kuruluşların arasında yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 10/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Suriye’ye en çok yardım yapan  kuruluşlar hedef
​Suriye’ye en çok yardım yapan kuruluşlar hedef

Katar yardım kuruluşlarının Suriye halkına şuana kadar 70 milyon doların üzerinde yardımda bulunduğu ifade ediliyor.

GAZZE'YE YARDIMIN FATURASI!

4 ülkenin terör listesine koyduğu kuruluşlardan olan Qatar Charity, Katar’ın en büyük insani yardım vakıfları arasında bulunuyor. Qatar Charity ve RAF kuruluşları, Suriye’nin içine ve Türkiye’deki Suriye’lilere yapılan yardımlar ile biliniyor. Türkiye’deki Kızılay ve İHH gibi birçok kuruluşla ortaklaşa projelere gerçekleştiren dernek de terör listesinde yer aldı. Suriyelilere kışlık malzeme yardımı, ekmek üretimi için tükenen un yardımı, barınma için çadır, çocukların eğitimine destek ve sağlık konularında her zaman Suriyeli halkının yanı da duruyor. Sadece Suriyelilere değil, açlık ile mücadele eden Somali ve bir çok Afrika ülkesine de yardımda bulunuyor. Abluka altındaki Gazze’ye de gıda yardımı yapıyor.

70 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Suriye’de savaşın başladığından bu yana Katarlı yardım kuruluşlarının Suriye halkına 70 milyon doların üstünde destek verdiği öğrenildi. Bir çok Suriyeli, Katar’ın sağladığı yardımlar ve destekler sayesinde ayakta kalabiliyor. Hali hazırda Katarlı yardım kuruluşlarının Suriyelilere yönelik 14 milyon dolarlık yapacağı proje bulunuyor.

#Katar
#Suriye
7 yıl önce