|

Talihsiz ve basiretsiz

Türkiye, Avusturya’da yeni kurulan hükümetin programında 'AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı' yönündeki ifadeyi 'talihsiz' ve 'basiretsiz' olarak nitelendirdi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:26 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Ömer Çelik, Malta’nın Ankara Büyükelçiliğinin resmi açılışı için Türkiye’de bulunan Malta Dışişleri Bakanı Carmelo Abela ile bakanlıkta biraraya geldi.
Bakan Ömer Çelik, Malta’nın Ankara Büyükelçiliğinin resmi açılışı için Türkiye’de bulunan Malta Dışişleri Bakanı Carmelo Abela ile bakanlıkta biraraya geldi.

Türkiye, Avusturya’da kurulan yeni hükümet programında “Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı” yönündeki ifadeye çok sert tepki göstererek bunu “talihsiz” ve “basiretsiz” olarak niteledi.

AVUSTURYA TARİHTEN DERS ALSIN

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “ Avusturya yakın tarihten ders almalıdır. Türkiye ile müzakereleri kesmek için müttefik aramak yerine, Türkiye ile çok güçlü ilişkiler kurmak için müttefikler aramalıdır” ifadesini kullandı. Yıllarca AB için tehdidin dışardan geleceğinin beklendiğine işaret eden Çelik, “Şu anda AB değerlerini tehdit eden akımlar içerde yükselmektedir. İslam düşmanı, antisemitik, göçmen düşmanı, yabancı düşmanı partiler yükselmektedir. Şimdi bu akım Avusturya’da iktidar olmuştur. Avusturya yakın tarihten ders almalıdır. Türkiye ile müzakereleri kesmek için müttefik aramak yerine, Türkiye ile çok güçlü ilişkiler kurmak için müttefikler aramalıdır. Bu Avrupa’yı sarsan krizlere karşı tarihsel ve stratejik pozitif bir hamle yapmanın tek yoludur” değerlendirmelerinde bulundu.

  • AB, olumlu
    bakmayacak
  • Avusturya UETD Başkanı Fatih Karakoca, Avrupa’dan artan aşırı sağın Avusturya’da da kendini gösterdiğini belirterek, “Hükümet programı seçimlerde karşılık bulan popülizmin uygulamaya koyulma halidir. Avusturya’da yaşayan yabancıların yaşam alanlarını daraltılacak bazı önlemler alacaklar. Türkiye’nin AB ile müzakarelerinin kısıtlanması veya bununla ilgili müttefik arayışına girmek iç politikaya yönelik bir hamledir. AB’nin, Avusturya’nın bu hamlesine çok olumlu bakacağını düşünmüyorum. Kamu kurumlarında çalışan aşırı sağcılar, yabancılara karşı muamelelerinde daha sertleşecek” dedi.


#​Türkiye
#Avusturya
#Fatih Karakoca
#Avrupa
6 yıl önce